1919. július - Alapelvek

Nem látod jól az olvasnivalót? Megfigyelted, hogy amikor a mondat első szavára vagy betűjére nézel, nem azt látod a legjobban, ahova nézel, és hogy más szavakat vagy más betűket ugyanolyan jól vagy még jobban látsz, mint azt, amire épp nézel? Megfigyelted, hogy ilyenkor még jobban erőlteted a látást és még rosszabbul látsz?

Most csukd be a szemed és pihentesd, és közben gondolj valamilyen színre, feketére vagy fehérre, amire tökéletesen tudsz emlékezni. Tartsd a szemed csukva, amíg azt nem érzed, hogy megpihentek vagy a feszültség érzése teljesen el nem múlik. Most nyisd ki a szemed és nézz a mondat első szavára vagy betűjére a másodperc törtrészéig. Ha sikerült ellazulnod, részlegesen vagy teljesen, akkor egy jobb vagy teljesen tiszta kép fog felvillanni.

Azután, hogy kinyitottad a szemed a másodperc törtrészéig, gyorsan csukd vissza a szemed, gondolj a színre és tartsd csukva a szemeid, amíg újra ellazultnak nem érzed. Aztán újra nyisd ki a másodperc törtrészéig. Folytasd felváltva a szem pihentetését és a betű felvillantását egy ideig, és hamarosan észreveszed, hogy tovább nyitva tudod tartani a szemed, mint a másodperc tört része, anélkül, hogy eltűnne az élesebb látás.

Ha a távoli látással van problémád, nem a közelivel, akkor is ugyanezt a módszert alkalmazd, csak távoli betűkkel.

Ezen a módon bizonyíthatod magadnak a hibás látás szemüveg nélküli gyógyításának alapelveit.

Alapelvek

70 évig az volt az elfogadott nézet, hogy a szem alkalmazkodása a különböző távolságokra történő nézés során a szemlencse görbületének változtatásával történik, és ezen elmélet alapján azt a következtetést vonták le, hogy a fénytörési hibák a szemgolyó anatómiai elváltozásainak a következménye. Ezen a 2 elméleten alapul a mai napig a fénytörési hibák kezelésének egész rendszere.

Kísérleteim és klinikai megfigyeléseim bebizonyították, hogy mindkét elmélet hibás.

Bizonyítottam, hogy

1. a szemlencse nem játszik szerepet az alkalmazkodásban.

2. a fókusz változtatásához szükséges a felső és az alsó ferde izmok munkája, összehúzódása és ellazulása, ennek következtében változik a szemgolyó hossza.

3. A fénytörési hibák az egyenes és a ferde izmok nem megfelelő működése következtében alakulnak ki, a ferde izmok a rövidlátásért felelősek, az egyenes izmok a távollátásért, és ha az egyenes és a ferde izmok sem megfelelően működnek, akkor asztigmia alakul ki.

4. A külső izmoknak ez a nem megfelelő működése mindig valamilyen mentális stressz következménye.

Fentiekből következik, hogy a fénytörési hibák relaxációval gyógyíthatók. A kezelés minden módszere ezért nem más, mint az ellazulás elérésének különböző módjai. És mivel lehetetlen a szemizmok ellazítása a tudat stresszoldása nélkül, és a tudat relaxációja az egész test ellazulásával jár, így a látás javulása mindig javulást hoz az egészségben és a mentális teljesítőképességben is.

A tény, hogy minden fénytörési hiba funkcionális/működésbeli probléma, gyakran 5 perc alatt bebizonyítható. Amikor egy rövidlátó, távollátó vagy asztigmiás személy egy üres falra néz anélkül, hogy látni akarna valamit is, a retinoszkóp, sík tükörrel, 6 láb távolságból nem jelez fénytörési hibát.