Jobb látás Magazin: 1924. január - Az optikai lengés

A legtöbb ember, ha mozdulatlan tárgyra néz, azt hiszi, hogy a tárgyat mozdulatlannak látja, de ha megfigyelik közelebbről a tényeket, akkor észreveszik, hogy amikor egy jó látású személy a Snellen kártya egy kis betűjére ránéz, akkor a betű nem tűnik mozdulatlannak, hanem úgy tűnik, mintha egyik oldalról a másikra mozogna, kb. a betű szélességének megfelelő távolságnyit. Ezt nevezzük optikai lengésnek.

A háború alatt, egy katona, aki mesterlövész volt, mondta nekem, hogy amikor a bika szemébe nézett, ami a célpont volt, és 500 yard-ra vagy még messzebb volt, akkor nehéz volt neki pontosan célozni, mert úgy tűnt, mintha a bika szeme mozogna egyik oldalról a másikra egy nagyon kis távolságot. Ő és mások is megfigyelték ezt, de nem beszéltek róla, nem keltette fel az érdeklődésüket.

Egy betű vagy más tárgy egyik oldalról a másikra történő mozgása az optikai lengés során olyan kicsi, hogy legtöbb jó látású személy sose vette ezt észre. Egyetlen publikációban sincs az optikai lengésre utalás. A jó látás minden esetében az optikai lengés kimutatható. Minden esetben, amikor hibás a látás, az optikai lengés módosul. Meghosszabbodhat, válhat túl gyorssá vagy szabálytalanná. A lengés a tökéletes látáshoz szükséges. Ezen dolog fontosságának nem vagyunk tudatában. Rövid optikai lengéssel a látás jó, mivel a mentális hatékonyság és az idegek és izmok hatékonysága rendkívüli mértékben megnő.

A rövid lengés: amikor a lengés rövid, nem több, mint a betű szélessége, a látás jó. Amikor a látás jó, a lengés rövid. A rövid optikai lengés jelenléte nélkül nem tudunk jól látni egy betűt és nincs jó emlékezet és jó képzelet sem.

Bizonyítható, hogy lehetetlen emlékezni vagy elképzelni csukott szemmel egy betűt, egy színt vagy bármely tárgyat az optikai lengés nélkül. Amikor a lengés leáll, megerőltetés, feszültség elkerülhetetlen, ami lehet tudatos vagy nem tudatos és az emlékezet vagy a képzelet hibássá válik. Jó látás nem tartható fenn folyamatosan a rövid optikai lengés nélkül. Nem szükséges, hogy a lengésnek tudatában legyünk, amiatt, hogy bizonyítsuk a jó látást.

A kezelési módszerek, amelyek helyreállítják az optikai lengést, hasznosak a látásjavítás szempontjából.

Amikor a rövid lengést be tudjuk mutatni, a látás, az emlékezet és a képzelet jó. Nem lehet elképzelni a rövid lengést és a hibás látást ugyanakkor. Például a rosszullétek eltűnnek, amikor a páciens elképzeli egy betű vagy más tárgy rövid lengését. Néhány esetben a szénanátha tünetei gyorsan és tartósan eltűntek a rövid lengés alkalmazásával. Hörgőproblémák, köhögés, influenza gyorsan elmúlt, amikor a rövid lengést gyorsan elképzelték.

Az egyetemes lengés: amikor Snellen kártyát tartasz a kezedben, és el tudsz képzelni egy kis „o" betűt, ami a kártyán lassan, kismértékben, könnyedén, folyamatosan, szabályosan leng. Természetesen, amikor az „o" leng, akkor a kártya, amin a betű van, az is leng. Amikor a kezed, amiben tartod a kártyát, leng, a kártya is leng és az „o" betű is leng. Amikor az „o" betű leng, a kártya leng, a kéz leng, a csukó, az alsókar, a könyök és minden leng az „o" betűvel. Ha a könyök a szék karfáján pihen, akkor amikor a szék mozog, akkor a könyök is mozog, amikor a könyök mozog, a kártya is mozog. Bizonyítható, hogy egy „o" betű a Brooklyn Hídon mozog, ha a híd mozog, és amikor az „o" mozog, a híd is mozog. Sok tárgyról gondolhatjuk, hogy mozog az „o" mozgásával. Ezt hívjuk egyetemes lengésnek.

Az egyetemes lengés egy csodálatos segítség sok esetben a hibás látás javításában, a fájdalom, a fáradtság és más betegségek tünetének csökkentésében. Ha az egyetemes lengés módosul, a látás hibás. Nincs kivétel. Ez a tény sikeresen felhasználható a rövidlátás, a szürke hályog és a hibás látás más eseteiben.

Néhány embernek nehéz az egyetemes lengést elképzelni. Nekik jó, ha elkülönítik az „o" betűt a kártyától és vagy azt képzelik el, hogy a betű mozog, vagy azt, hogy a kártya. Nehéz nekik elképzelni, hogy a betű és a kártya együtt. Természetesen el lehet képzelni a kéz mozgását úgy, hogy a kar nem mozog, de amikor a kéz a karral össze van kötve a csuklóval, akkor nehéz vagy lehetetlen elképzelni, hogy a kéz mozog, a kar meg nem. Azok, akiknek nehéz az egyetemes lengés elképzelése, kérjen tanácsot olyantól, aki meg tudja mutatni, el tudja magyarázni és segít megvalósítani.

Én általában azt javaslom a pácienseimnek, hogy gyakorolják az egyetemes lengést kétszer naponta, reggel és este, de még jobb, ha egész nap gyakoroljuk, mindenhol, nem számít, hol vagyunk vagy mit csinálunk.

Az emlékezeti lengetés: csukott szemmel érezhető, ahogy mozog a szemed az ujjaid alatt, amikor könnyedén megérinted a szemhéjadat. Ha elképzeled, hogy elnézel a jobb vállad fölött, érezheted, hogy a szemgolyó jobbra mozog nagy távolságot. Amikor elképzeled, hogy a bal vállad fölött nézel el, érezheted a szemgolyó mozgását balra. Rövidíthetjük a szemgolyó mozgását azáltal, hogy rövidebb távolságra nézünk el jobbra, majd balra felváltva. Kis gyakorlással érezheted vagy elképzelheted, hogy a szemgolyó a lehető legkisebb távolságnyit mozog egyik oldalról a másikra. Érezhető, hogy a szemgolyó mozog a csukott szemhéj alatt. Az emlékezeti lengetés egy jó dolog, hogy gyakoroljuk olyan körülmények között, amikor nem annyira megfelelő másfajta ingákra. Gyakorolhatjuk az emlékezeti lengetést sötét szobában, sötét éjszakában, egy sötét pincében, ágyban és mentális relaxációt vagy optikai relaxációt vagy az idegek relaxációját kapjuk, ami értékes.

A váltakozó lengetés: néhány évvel ezelőtt egy iskolai tanárt kezeltem. Kúpos szaruhártyája volt, ami egy nagyon komoly betegség a szem elülső részén. A szaruhártya kidudorodik és kúpossá válik. A szaruhártya csúcsa elfekélyesedik és kilyukadhat, miközben a csarnokvíz elfolyik. Többféle műtétet javasoltak neki, de az eredmények általában nem voltak kielégítőek. A páciens látása 1/20 volt. Neki nagyon hasznos volt a váltakozó lengetés. A lengés rövidebb 3 m-nél vagy távolabb, mint 12 cm-re. Ennél a gyakorlatnál a páciens az egyik kezének mutatóujját tartja oldalt és miközben nézi a Snellen tesztkártyát, a fej mozog kis távolságnyit egyik oldalról a másikra. A páciens, amikor egyenesen előre néz a kártyára, el tudja képzelni, hogy az ujja mozog 2,5 cm-t vagy többet egyik oldalról a másikra, miközben a kártya sokkal kisebb távolságnyit mozog vagy nem is tűnik úgy, hogy mozog egyáltalán. A fej mozgásának rövidítésével, a lengetés még rövidebbé válik, amíg az ujj már csak saját szélességének megfelelő távolságnyit mozog, és a kártya állónak tűnik. Nagyon figyelemreméltó, ahogy a látása javult a lengetés fejlődésével.