Jobb látás Magazin: 1930. február - A lengetés

Írta: Dr. Bates

Amikor egy álló tárgyat úgy képzelünk el, mintha mozogna fejünkkel megegyező vagy ellentétes irányban, amikor mindkét sarkunk a padlón van, ezt nevezzük lengetésnek. Amikor a sarkunk felemelkedik a földről, az az inga, nem a lengetés. Az álló tárgyak látszólagos mozgása lehet vízszintes, függőleges vagy más irányú. A lengetés egy nagyon értékes dolog, amit érdemes alkalmazni, mert sokkal könnyebben elérhetjük vele a relaxációt, mint más módszerekkel. Én mindig minden páciensemmel megpróbálom gyakoroltatni a lengetést rögtön a kezelés kezdetén.

A lengetést lehet gyorsan vagy lassan gyakorolni és széles vagy kis mozgással. Amikor a lengetést gyakoroljuk, ez a távoli tárgyakra is kiterjed. Amikor helyesen alkalmazzuk a lengetést, minden álló tárgy úgy tűnik, mozgásban van. A lengetés akár rövid, akár hosszú, ha helyesen gyakorolod, a látás általában javul.

Álmatlanságban szenvedő pácienseknek nagyon hasznos a lengetés. Hamarosan képesek lesznek átaludni az éjszakát úgy, hogy az maximális pihenést biztosítson. A legtöbb hibás látású személynek állandó feszültség van testének minden izmában. Az idegek stressz alatt vannak és teljesítőképességük gyakran csökken. A lengetés helyes gyakorlásával a fáradság csökken ugyanúgy, ahogy a fájdalom, a szédülés és más tünetek. A lengetés mindig csökkenti a megerőltetést, ami abból származik, hogy mereven vagy koncentrálva próbálunk meg látni.

A normál szemnek szüksége van pihenésre, és nem mindig rendelkezik jó látással. Amikor nyugalomban van, akkor a látás is jó. Nem mindig sikeres minden módszer, amit a páciens látásának javulása érdekében teszünk. A látás lengetéssel történő javításának sok fajtája van,

Ami miatt nem sikerül

írta: Emily Bates

Korábban ezt írtam:

„Ha a páciens látása javult akkor, amikor Dr. Bates foglalkozott vele, akkor, ha hazamegy és nem gyakorolja otthon azokat a gyakorlatokat, amiket javasoltunk neki, akkor a kezelésnek nem lesz meg az eredménye. A jobb látás csak időleges volt. Folyamatos, kitartó gyakorlás szükséges ahhoz, hogy teljesen megjavuljon a látás."

Ez nem jelenti azt, hogy több órát kell dolgozni naponta, csak azt jelenti, hogy annyi időt szánjunk rá, amennyit lehet, de ne úgy gondoljunk rá, mint kemény munka.

Sokszor írtuk már cikkeinkben, hogy csak 1 percet vesz igénybe, hogy teszteljük látásunkat az olvasótáblán és ha valaki reggel néhány percet gyakorol, ez nagy segítség lesz egész nap.

Ha bármikor a nap folyamán, feszültség alakul ki valamilyen okból kifolyólag, a tesztkártya egyik olyan betűjére gondolás, amit tökéletesen láttunk, általában csökkenti a feszültség tüneteit és kellemetlen érzéseket. Néha a megkönnyebbülés csak 1 vagy 2 percig tart, de ha a páciens emlékezteti magát, hogy tegye ezt meg néhányszor a nap folyamán, a jobb látás hosszabb ideig megmarad. Fénytörési hiba és szervi betegség esetén is csökkennek a tünetek akkor, ha az ismert betűre vagy ismert tárgyra gondolunk úgy, mint mikor teljesen tisztán látjuk.

A legtöbb ember, még azok is, akiknek nincs problémájuk a szemükkel, érzik, hogy csökken a testük más részeiben is a feszültség, ha néhány kellemes képre vagy szép színre tudnak gondolni feszültség nélkül. Vannak bizonyos színárnyalatok, amelyek mentális feszültséget és ugyanakkor látáscsökkenést is okoznak. A zöld, mindegy melyik árnyalata általában megnyugtatja az elmét és a szemet. Személy szerint azonnal ellazulok, ha mentális feszültségtől szenvedek, ha a zöldeskék színre vagy ilyen színű tárgyra gondolok.

Talán jobban érthető, ha elmesélem egy távollátó hölgy esetét, aki 51 éves, és a közeli és a távoli látása is gyenge volt. Sok fájdalomtól és kellemetlen tünettől szenvedett a szemeiben. Teszteltem a látását a színekre úgy, hogy különböző színű fonalakat használtam, amiket 3 m-re a szemétől mutattam fel. Világos színű ruhát hordott, amit barnával, sárgásbarnával és sárgával kombinált. Mondta a különböző színeket, ahogy mutattam és amikor a fekete fonalat mutattam neki, azt mondta: „Nem vicces, hogy a feketét különösen nem szeretem?"

Itt volt egy probléma. Évekig az orvos azzal segített a pácienseknek, hogy a feketére kellett gondolniuk, általában csukott szemmel. Sokszor jó eredményeket értünk el azzal, hogy csukott szemmel gondoltak a színekre a páciensek és elképzelték, hogy egy rész feketébb, mint más részek és fordítva. Úgy terveztem, hogy ezt a hölgyet is ezen a módon kezelem. Aztán más jutott eszembe és inkább más módszert választottam. Néhány tesztkártyán vannak piros és zöld vonalak, ami nagy segítség a látásjavításban. Miután a zöld vonal emlékképének segítségével javítottuk a látását, csökkent a fájdalom és az egyéb kellemetlen tünetek is.

A 2. kezelés alkalmával elmesélte a hölgy az otthoni tapasztalatait. Szeret rajzolni és javasoltam neki, hogy folytassa a rajzolást és ő különféle színeket alkalmazott a rajzoláshoz. Elhozta magával a rajzait, amik gyönyörűek voltak. A 2. alkalommal fekete ruha volt rajta és 20 percig a siránkozását kellett hallgatnom, hogy egész életében a családtagjai gondját viselte és milyen nehéz volt vidámnak maradnia.

Teszteltem a látását és ugyanolyan volt, mint kezdetben. Szokatlanul nagy fényt csináltam a szobában. Elkezdtem tesztelni a látását a színekre megint a színes fonalakkal és végül sikerült elérnem, hogy elfelejtkezzen a családi problémáiról.

Amit itt most el akartam mondani az az, hogy milyen nagy hatással vannak a színek a bennünk lévő feszültségre. Hiszem, hogy azok az emberek, akik otthonaikban világosabb színeket alkalmaznak, sokkal boldogabbak.