Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

I. Általános bevezető elvek

Minden betegség, attól függetlenül milyen nevet is ad neki az orvostudomány, csak

SZORULÁS

Az emberi test teljes csőrendszerének bedugulása. Bármilyen speciális tünet ebből adódóan csak egy különleges helyi dugulás, az adott területen összegyűlt szennyeződésből fakad. Ilyen speciális gyűjtőpontok lehetnek a nyelv, a has és az egész emésztőrendszer. A szorulás igazi és mélyebb oka a bélrendszer eltömődése. Az átlagos embernek akár 5 kg el nem távolított széklet van a beleiben folyamatosan, mérgezve a véráramot és az egész rendszert. Csak gondoljanak bele! Minden beteg embernek többé-kevésbé nyálkával tömített szervezete van, ez a nyálka emésztetlen és ki nem ürített, nem természetes étel anyagokból származik, melyeket már gyerekkora óta tárol a szervezet. Ennek a ténynek a részleteit megtudhatják, ha elolvassák a "Racionális Böjtölés és Regeneráló Diéta"* könyvemet. Az én "Nyálka elméletem" és a "Nyálkamentes Étrend és Gyógyító Rendszer" állításai rendületlenül és szilárdan állnak, az általam kialakított rendszer bebizonyította, hogy olyan megoldást kínál, ami meggyógyít minden betegséget.

*"Racionális Böjtölés" - Arnold Ehret, Ehret Irodalom és Kiadó, Inc. Ardsley, N.Y.10502-2613

A rendszeres alkalmazásával több ezer gyógyíthatatlannak titulált beteget lehetne megmenteni. A nyálkamentes étrend mindenféle nyers és főtt gyümölcsöket, keményítő mentes zöldségeket, főtt vagy nyers, többnyire zöld leveles zöldségeket tartalmaz. A Nyálkamentes Gyógyító Étrend és Rendszer egy egyénileg javasolt rövidebb és hosszabb böjtök kombinációja, fokozatosan változó, nem nyálkaképző ételekből álló menükkel. Már csak ez az étrend is képes meggyógyítani minden betegséget böjt nélkül is, de az ilyen gyógyulás ebben az esetben tovább tart. A teljes rendszert a következő fejezetekben részletezem.

Azonban ahhoz, hogy megtanulják, hogyan kell használni a rendszert, és hogy megértsék hogyan és miért működik, szükséges, hogy megszabadítsák az elméjüket az Orvosi hibáktól, melyeket részlegesen a természetes gyógymódoktól vettek át. Más szóval új, orvosi hibáktól mentes fiziológiát, új diagnosztikát, az anyagcsere alapvető hibáinak korrekcióját, a magas fehérjeszintet, vérkeringést, vérképzést és nem utolsósorban a valódi Vitalitást is meg kell tanítanom Önöknek.

A Vitalitás az orvosi tudomány számra még mindig misztérium, különösen a beteg szervezet esetében. Minden orvosok által felfedezett betegség újabb misztérium a számukra. Nem is lehet szavakkal pontosan kifejezni, hogy mennyire messze vannak az igazságtól. A természetes gyógymódok is folyamatosan használják a vitalitás szót, de se az orvostudomány, se a természetes gyógymódokkal foglalkozók nem tudják megmondani, mi is a vitalitás. Nem csak az szükséges, hogy kitöröljük ezeket a hibákat az Ön elméjéből, de az igazságot is meg kell mutatnunk egy olyan új és egyszerű fényben, hogy azt azonnal megérthesse. Az egyszerűségben és tiszta gondolatokban rejlő előny a sikereimnek az alapvető oka. Ráadásul a tanításaim az igazságról szólnak. Mellesleg bármi, amit józan ésszel azonnal meg nem értünk, az csalás, hangozzék bármilyen tudományosan is.

Megtanulja, mennyire rossz és tudatlan azt hinni, hogy minden speciális betegséget meg lehet gyógyítani a jó étellel, "speciális menükkel" vagy hosszú böjtökkel, ha ezeket tapasztalat, rendszer és minden egyedi esethez szükséges tanácsadás nélkül végezzük. A "Böjtölés" mint a Természet tévedhetetlen törvénye már évszázadok óta ismert "kompenzáció" minden betegséggel szemben, ugyanez érvényes a Nyálkamentes étrendre is: mint azt a Bibliában is állítják (Gyümölcsök és gyógynövények, azaz zöld levelek legyenek eledeletek). De miért nem kerültek ezek az elvek általános használatba, átfogó sikert eredményezve? Mert soha sem rendszeresen, a beteg állapotához igazodva használták ezeket. Az átlagembernek fogalma sincs arról, mi a szükséges tisztulási folyamat, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, hogyan és milyen gyakran kell étrendet változtatnia, mit jelent megtisztítani a szervezetét az egész életében felhalmozott borzasztó mennyiségű hulladéktól.

A betegség egy olyan erőfeszítés a szervezet részéről, amivel megpróbálja eltávolítani a szennyeződéseket, nyálkát, mérgező anyagokat, és ez a rendszer a Természetet segíti a legtökéletesebb és természetesebb módon. Nem a betegséget, hanem a testet kell meggyógyítani, meg kell tisztítani a hulladéktól és az idegen anyagoktól, a nyálkától, és a gyerekkor óta felhalmozott méreganyagoktól. Az én rendszerem nem gyógyszer vagy orvosság, ez egy regeneráció, a teljes ház kitakarítása, egy olyan tiszta és tökéletes egészség megszerzése, amit azelőtt soha sem ismert. Emlékezzen: Az egész szervezetében lévő egészségügyi teher a forrása minden betegségnek, a legnagyobb és legkárosabb forrása a csökkent vitalitásnak, a tökéletlen egészségnek, az erő és kitartás hiányának és minden tökéletlen állapot okának. Ezek összes forrása a beleiben található, melyet születése óta soha sem ürített ki tökéletesen. Ma a földön senkinek sincs ideálisan tiszta teste és emiatt tökéletesen tiszta vére sem. Amit az orvostudomány normális egészségnek hív, az valójában egy patológiás állapot. Összefoglalva: Az emberi szervezet egy rugalmas csőrendszer. A civilizációs étrendet a szervezet soha nem tudja teljesen megemészteni és a kialakuló hulladékot kiűríteni. Az egész csőrendszer lassan beszorul, különösen a tünetek helyén és az emésztő rendszerben. Ez minden betegség alapvető oka. A hulladék feloldását és intelligens és teljes mértékű eltávolítását, a tisztulás irányítását tökéletesen csak a „Nyálkamentes trend és Gyógyító Rendszer” segítségével lehet megtenni.