Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XI. Zavar a dietetikában

Ebben a nagyon fontos fejezetben meg kell, hogy győzzelek egyszer és mindenkorra a következő tényekről:

Először – hogy az ételekben (diétában) rejlik minden betegség és mindenféle egészségügyi probléma/nem tökéletes egészség okának 99,99%-a.

Második – hogy következésképpen minden gyógyítás, minden gyógykezelés eredménytelen lesz addig, ameddig a legnagyobb hangsúlyt nem a diétára helyezi.

Harmadik – hogy amit én „nyálkamentes diétának” és „nyálkaképző ételeknek” nevezek, az határozottan különválaszt minden emberi ételt ártalmatlan, természetes, gyógyító, valódi tápláló ételekre és ártalmas, betegséget okozó ételekre.

Negyedik – hogy minden más dietetika többnyire rossz, mert a hangsúlyt teljes mértékben az ételek tápértékére fektetik, vagy „rossz” vagy nem, ahelyett, hogy a gyógyító, tisztító, eltávolító értékére és hatékonyságára fektetnék, mielőtt a gyógyító folyamat egyáltalán elkezdődik, folytatódik vagy befejeződik. (Lásd az V. fejezetet)

A dietetika problémája, hogy „Mit egyen az ember, hogy egészséges legyen vagy meggyógyuljon a betegségből”, ez valójában az élet problémája, és csak kevésbé veszik figyelembe, még ha köztudott is, hogy ez a legfontosabb kérdés. Régebben alkottam egy kifejezést/mondást: „Az élet a táplálkozás tragédiája.” A zavar és a tudatlanság arra vonatkozóan, hogy mit eszünk, az valójában olyan nagy, hogy ezt kell feltétlen az emberi értelem „hiányzó láncszemének” nevezni.

Az, ami az orvostudománynak és még az úgynevezett „természetes” gyógyászatnak is, mint a dietetika, általában a gyógyítás másodlagos kérdése, az egy alapvető dolog. Még egy gép teljesítménye is az üzemanyagának minőségétől és mennyiségétől függ. Ahhoz kétség sem fér, hogy egy növénynél az, hogy magas minőségű gyümölcsöt teremjen, ez inkább a talaj minőségétől függ, mint az éghajlattól. A földművelők megértették, hogy minden attól függ, hogy mivel táplálják növényeiket. Az állati és az emberi test egészsége és betegsége 99,99%-ban az ételtől függ. Ezt rendkívül nyilvánvalóvá teszi a Természet azon egyszerű ténye, miszerint minden állat elutasítja az ételt, amikor beteg. Az állati ösztön minden betegségre vagy akár balesetre böjttel reagál, ez a Természet bizonyítéka arra, hogy az egészség és a betegség főként és teljesen az evéstől vagy a nem evéstől, valamint az ételek fajtájától függ.

Az átlagember és még a haladóbb orvosok is, mindent hibáztatnak a Földön, kivéve az ételt, mivel betegségük oka annak a tragikus ténynek tudható be, hogy a betegség még mindig egy rejtély az elmében. Ők nem tudják (és nem beszélve az orvosokról, ők nem akarják megtanulni), hogy milyen szörnyen tisztátalan a test belseje, annak az egész életen át tartó szokásnak köszönhetően, miszerint 10-szer annyit eszünk, mint amennyit szükséges volna, és sok esetben főként vagy akár kizárólag káros élelmiszereket.

Ha egy átlagos étrenden lévő ember, még ha úgynevezett „tökéletesen egészséges” is, böjtöl 3 vagy 4 napig, akkor a lehelete és az egész teste, valamint a kibocsátásainak kellemetlen szaga van, ami azt jelenti, bizonyítja és jelzi, hogy az ő szervezete fel van töltve elbomlott, nem eltávolított anyagokkal, ami az ételekkel került be a szervezetébe. Ez a felgyülemlett és folyamatosan növekvő hulladék a lappangó, ismeretlen „betegség” és amikor a Természet el akarja távolítani akármilyen „sokk” által, közismert nevén betegség, ő először megpróbál mindent, hogy meggyógyítsa magát, kivéve a böjtöt, hogy abbahagyja a betegség okának, a belső hulladéknak a növelését.

Most már megtanultad, hogy milyen rossz az orvosi gyakorlat, ami megpróbálja leállítani a Természet gyógyítását, megszüntetni a folyamatot, az úgynevezett betegséget és ezáltal növeli a belső hulladékot a gyógyszereken és oltásokon keresztül. De a különféle tisztítás „természetes” gyógymódjai soha nem fognak tökéletesen meggyógyítani addig, amíg nem sikerül abbahagyni az étkezés és a „rossz” étkezés által okozott belső hulladék utánpótlást. Tisztíthatod és folytathatod a tisztítást korlátlanul, de soha nem teljes eredménnyel egy tökéletes tisztaságig, amíg a rossz vagy akár túl sok jó étel fogyasztását nem hagyod abba.

Ha ez tény, hogy elsősorban egyedül az étel a hibás minden betegségért – ahogy a Természet ezt olyan világosan bebizonyítja – akkor logikus és magától értetődő, hogy csupán az étrend által tudsz meggyógyulni; és a böjtölés – a Természet egyedüli „orvossága” az állatvilágban.

Ezért, ha bármilyen étrend meggyógyít, akkor annak nem tápérték, tápláló és újjáépítő tulajdonságok szerint kell olyan ételt tartalmaznia, hanem a gyógyító, tisztító és eltávolító tulajdonságok szerint.

Itt van a legfőbb ok, amiért valamint ahol, minden más dietetika kudarcot vall. Az én gyógyító étrendem, a „Nyálkamentes Étrend”, ahogy azt fentebb említettem, minden ételt szigorúan 2 csoportba sorol; az egyik, amelyek gyógyítanak és a másik, amelyek betegséget idéznek elő.

Nem elegendő tudni, ahogy a laikus elképzeli, hogy melyik ételek nyálkamentesek és melyek nyálkaképzők, hanem:

1. MILYEN GYORSAN LEHET SIKERES A VÁLTOZÁS.

2. HOGYAN KELL ELRENDEZNI A KÜLÖNBÖZŐ ÉTELKOMBINÁCIÓKAT.

3. HA SZÜKSÉGES, MILYEN HOSSZAN ÉS MILYEN GYAKRAN KELL BÖJTÖT TARTANI ÉS KOMBINÁLNI A GYÓGYÍTÓ ÉTRENDDEL.

Ez jelenti a Nyálkamentes Étrend és böjt „RENDSZERÉT” és azt, amit a gyakorlónak tanulmányoznia kell és meg kell tanulnia, és amit a laikus nem tud és következésképpen amiért neki elkerülhetetlenül kudarcot kell vallania, amikor megpróbálja meggyógyítani magát a „jó ételekkel”.

A fenti magyarázat után azonnal látod majd a legjobb ismert táplálkozástudományok következő kritikájában, hogy miért nem tökéletesek és miért olyan nagy a zavar. A későbbi fejezetekben megtanulod majd mindenfajta ételről, hogy miért jó és miért rossz. Abban az esetben, ha még nem tudod az ételekről, hogy melyek nyálkamentesek és melyek nyálkaképzők, ezek a következők:

Minden gyümölcs, nyers vagy főtt; olajos magvak és zöld leveles zöldségek nyálkamentesek.

Minden más civilizációs étel, kivétel nélkül, nyálka és savképző és ezért káros.