Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XVI. Átmeneti étrend (folytatás)

Speciális átmeneti receptek

A „diétaszakértőktől” folyamatosan kéréseket kapok egy „diétás könyvre” vagy legalább egy ételkombinációk, nyálkamentes receptek és menük gyűjteményére.

Sok kötetet publikált már számos dietetikus, amelyek jelenleg is a piacon vannak, változó, 1 és 10 dollár közötti áron. Ők ezt „tudományos diétának” nevezik, de egyik sincs összhangban a Természettel, mint ahogy az állatvilágban van és ami az EGYSZERŰSÉG és egyáltalán nincsenek ételkombinációk.

Ismét emlékeztetnem kell Téged arra, hogy pl. a szarvasmarha, amikor a vadonban eszik, abszolút semmi mást nem eszik, csak füvet, egész életében. Nincs olyan állat, amelyik különböző ételeket összekombinálna egyidejűleg, sőt még inna is a falatok között, kivéve a háziállatokat, akik vegyes evőkké váltak a civilizált ember által.

Az ideális és ugyanakkor a legtermészetesebb módja az étkezésnek az ember számára az, ha egyfajta friss szezonális gyümölcsöt eszik, és hamarosan észreveszed, hogy miután az átmeneti étrenden vagy egy ideig, elégedettebb leszel és valójában jobban táplált leszel egyfajta gyümölcstől, mint mindenféle tudományosan összekevert és elkészített ételtől. Természetesen addig ez nem így lesz, amíg a tested nem tökéletesen tiszta.

Az átmeneti étrend alatt technikai okokból én is ételkombinációkat, valamint főtt, párolt vagy sült ételekből készített keverékeket használok, hogy jobban ellenőrzés alatt legyen a gyógyító folyamat.

Zöldségek és gyümölcsök

A tapasztalatom megtanított arra, hogy csak a nyers zeller, a fejes saláta, a sárgarépa és a cékla kombinálható jól gyümölccsel. Általában a legjobb, ha soha nem használsz több, mint 3 félét egy keverékben. Mindig használj egy fajtát, ami a túlsúlyban lévő alap.

Egy rossz, savas vagy nyálkás gyomorra használt menü több zöldségből és nagyon kevés gyümölcsből álljon. Egy jobb állapotban lévő gyomor vagy egy átlagos gyomor esetén ehetsz több gyümölcsöt és kevesebb zöldséget. A következő egy példa:

1. ROSSZ GYOMORRA: legyen az alap 2/3 rész reszelt vagy aprított nyers sárgarépa vagy reszelt zeller vagy reszelt cékla, de a sárgarépa a legjobb. Adj hozzá 1/3 részben apróra szeletelt nagyon érett banánt és egy kevés mazsolát vagy szeletelt aszalt fügét. Olajos magot vagy gabonafélét ne adj hozzá. SOHA NE KEVERED AZ OLAJOS MAGVAKAT A VIZES GYÜMÖLCSÖKKEL.

2. JOBB GYOMORRA: legyen az alap 2/3 rész szeletelt vagy reszelt alma, 1/3 rész aprított sárgarépa (vagy zeller vagy cékla). Annak érdekében, hogy növeld ennek a kombinációnak a nyálkát és méreganyagokat eltávolító erőteljes, feloldó funkciójának a hatékonyságát, adj hozzá több mazsolát, szeletelt aszalt fügét, mézet vagy gyümölcs lekvárt.

A gyümölcssav feloldja a hulladékot és gázzá alakítja át; a gyümölcscukor megerjed a hulladékban és felkavarja, és szintén gázzá alakítja át. Mindkettő eltávolít és ezért káros lehet, ha túl intenzíven dolgoznak. Ezért tanácsos gyakrabban nyers zöldségeket használni „seprűnek”. Ugyanezen okból kezdetben párolt gyümölcsöket használj, vagy legalább fele-fele arányban; például fele nyers reszelt alma (héjával) és fele alma kompót mézzel édesítve.

Egy „kiadós étkezés” helyettesítése

A krízis előtt, közben vagy röviddel utána vagy, hogy kielégíts egy rossz ételre, különösen egy zsírban gazdag ételre való sóvárgást, megpróbálhatod a következőt alkalmanként. Sokkal kevésbé káros, mint egy kiadós étkezés és nagyon élvezetesnek találod majd:

Vegyél egy kis reszelt kókuszt, keverd össze vagy edd együtt almakompóttal, párolt aszalt szilvával vagy édesített sárgabarackkal.

A nagyon érett banánt, vagy ha nem érett, akkor sült banánt kielégítőnek találod majd, amikor szokatlanul „éhes” vagy.

Másfajta reszelt olajos mag vagy olajos mag vaj felhasználható néha erre a célra, de túl gazdag fehérjében és nyálkát és húgysavat fog képezni, ha folyamatosan használod.

Feljavított „főtt” zöldségek

A főtt zöldségek közül csak egyet használj egy étkezéskor. Ezt eheted hidegen vagy melegen és összekeverheted zöld salátával és nyers zöldségekkel.

Ha a káposztát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, karfiolt, hagymát, stb., lassan pároljuk nagyon kis vízben vagy legjobb, ha óvatosan sütjük, akkor ezek édesebbé válnak, ami azt bizonyítja, hogy a szénhidrátok átalakulnak szőlőcukorrá, többé vagy kevésbé és az ásványi sók nem mennek tönkre és nem vonódnak ki. Ez valójában egy javulás, és nem veszteség.

Télen konzerv ételeket használhatsz a frissek helyett. Én különbözök a nyers étel „fanatikusoktól”, mert a gyógyító diétában az étel tápértéke nem fontos. Fontosabb, hogy a páciens élvezze a változást az átmeneti időszakban, amíg az ízlése és az állapota nem javul.

Speciális „nyálka-eltávolító” receptek

1. Mazsola és füge vagy olajos magvak, nyers zöld hagymával egyidejűleg alaposan összerágva. Ezeket ne külön-külön együk, hogy a legjobb eredményeket érjük el.

2. Reszelt torma mézzel összekeverve. Az összekeverés után hagyd állni, hogy kimenjen a csípős íz. A mézet csak azért használjuk, hogy enyhítse a csípősségét. 2/3 rész torma és 1/3 rész méz vagy ahogy ízlik. A hétköznapi retket, különösen a fekete retket ugyanígy használhatod, vagy apróra szeletelve és önmagában salátaként is eheted. Azoknak a tüdőbetegeknek, akik szárazon köhögnek, adjunk egy kanálnyit időnként. Meglepő mennyiségű ásványi anyag tartalom van a retekben, különösen a fekete retekben.

Egy speciális, megkeményedett nyálka és húgysav feloldó recept

A következő recepttel egyszer meggyógyítottam egy nőt, aki 6 év bénulás után teljesen egészséges lett, amikor a böjt és a nyálkamentes étrend sem vált be, hogy javulást hozzon. Ez nem valósítható meg egy nyálkával teli gyomorral. A recept a következő: vedd 4 citrom levét és gyümölcshúsát. Reszeld le egy citrom héját és keverd össze a lével. Édesítsd mézzel, barna cukorral vagy gyümölcs lekvárral, hogy jó íze legyen. Az édesítés célja az, hogy a keverék kevésbé legyen savanyú és keserű.

Öntetek

Ez igazából személyes ízlés kérdése. Egy jó saláta olíva olajjal és citromlével ízesítve egyszerű és jó. Egy evőkanál mogyoróvaj vagy dióvaj vízben feloldva és egy kiscitromlé hozzáadva egy másik egyszerű recept. Adhatsz hozzá még apróra szeletelt (zöld) hagymát, ha szeretnél. Házi készítésű majonéz, ecet helyett citromot használva, nem különösebben káros az átmeneti diéta alatt és használhatod, ha szereted. Paradicsom szósszá főzve vagy egy jó konzerv paradicsomleves összekeverve az öntettel segíthet abban, hogy élvezd az „átmeneti étrendet”.

Italok

Még ha nem is használsz konyhasót, néha nagyon szomjas leszel az átmeneti étrend alatt, mert a nyálka visszakerül a vérkeringésbe és a nem természetes ételek hulladékai, amiket sóval ettél az eddigi életed során, azok nagyon sósak. Amikor ez a vérkeringésbe kerül, szenvedni fogsz egy nem természetes szomjúságtól. Egy könnyű limonádé egy kis mézzel vagy barna cukorral sokkal jobban oltja majd a szomjad, mint a tiszta víz.

Bármelyik savas vagy kevésbé savas gyümölcs leve megfelelő ital lesz és a legjobb az édes almamust, ha nem túl édes. Gabonakávé vagy még egy enyhe valódi kávé is használható az átmeneti időszakban, ha ez volt a mindennapi italod.

Kiegészítés az átmeneti étrendhez

Menük és ételkombinációk

Egy nap „alapvető étrendje” az én szanatóriumomban a páciensek speciális receptjein kívül a személyes kezelésük alatt a következő volt:

Egy ital reggel.

EBÉD: egy vagy kétfajta gyümölcs.

VACSORA: zöldségek, nyálkaszegény vagy nyálkamentes.

Ez az étrend egy átlagembert, aki nem beteg, gyorsan jobb állapotba hoz. Kisebb varázslatok ilyen módon vagy más módon megnyilvánulhatnak, de egy „régi krónikus” vagy súlyos betegséget, amit főleg a gyógyszerekkel/méreganyagokkal mérgezett test okozott, rendszeresen és egyénileg, naponta előírt étrenddel kell kezelni, folyamatosan változtatva „felgyorsítva és lelassítva” a páciens változó állapota szerint.

A Nyálkamentes Étrend Gyógyító Rendszer NEM egy propaganda, mint a vegetarianizmus vagy a nyers étel mozgalom; ez a TÁPLÁLKOZÁS KLINIKAI TERÁPIÁJA, amelyet tanulmányozni kell és értelmesen kell tanácsolni és személyre szabottan előírni, ugyanúgy, ahogyan az a gyógyszermentes gyógyítás és gyógykezelés minden más módszerénél is történik.

Ez az étrend minden betegséget meggyógyít, ha egyáltalán lehetséges a gyógyulás, mert végre minden betegség-előállító ételt eltávolítottunk az étrendből és az új ételek fellazítanak, felkevernek és eltávolítanak, tisztítják és gyógyítják a testet/szervezetet.

Felépítesz egy új és először az életedben egy tökéletes, természetes vérösszetételt, amelyet a 17. fejezetben határozunk meg. Ez az új vér eltávolít és megszüntet végül és biztosan minden betegséget annak ellenére, hogy az orvosodnak nem sikerült megtalálni, hogy pontosan hol volt a probléma. Lásd a 3. és 4. fejezetet.

A gyógyító tevékenység, a „kés nélküli műtét”, a tisztító, eltávolító folyamat szinte azonnal megkezdődik és szükségszerűen hetekig, sőt akár hónapokig is irányítani, ellenőrizni és felügyelni kell, hogy biztosítsuk a megfelelő eredményeket. Az ezekben a fejezetekben lévő tudás elegendő ahhoz, hogy az olvasó képes legyen megfelelően felügyelni a saját egyedi esetét.

Az étrendek, a kombinációk, a keverékek és a receptek terápiás beállítások, amelyek érvényre juttatják a test öngyógyító folyamatait, ami a betegség, és amit nem elnyomunk vagy megállítunk gyógyszerekkel.

Az átlag páciens elvárja, hogy a helyes étrend azonnal segítsen neki, ugyanakkor, azért nagy a vágya a gyógyhatású étrendek és keverékek iránt. Még a fejlett orvosok legtöbbje is úgy képzeli, hogy néhány menü és kombináció egyik napról a másikra, ez minden tudás, ami szükséges.

Mivel még nem tudják az igazságot, amit Te már megtanultál a korábbi fejezetekben, hogy az élettan és a kórtan alapvetően rossz, hogy minden jelenlegi elképzelés az ételekről és táplálékokról teljesen rossz és az igazság ennek homlokegyenest az ellenkezője. Ezért halvány fogalmuk sincs arról, hogy mi történik és minek kell történnie az emberi szervezetben, amikor a páciens életében először az évtizedes régi hulladék és méreganyagok felkeverednek és eltávoznak a vérkeringésen keresztül.

Fel kell ismerned és észre kell venned, hogy Te egy teljesen új és tökéletes átalakulást a tested regenerálását és megfiatalítását kezded meg, amikor ilyen módon megváltoztatod az étrendedet és ez nem valósítható meg néhány napon belül néhány jó étel és keverék egyszerű elfogyasztásával.

Nyálkaszegény receptek

Ha egy kevés keményítőt tartalmazó ételt eszel étkezés után, ez NYÁLKASZEGÉNY ÉTRENDNEK nevezhető. De ezek a keményítőtartalmú ételek kevésbé károssá tehetők a pépes keményítő többé-kevésbé ragadós tulajdonságainak megsemmisítésével vagy semlegesítésével. A burgonya minél jobban meg van sütve, annál jobb. A pirítós jól átsütve a legjobb.

A nyers gabonákat először pörkölni/sütni kellene, és észreveszed majd, hogy jó bélseprűként működnek, bár serkentő anyagokat is tartalmaznak. A rizs nagyon nyálkaképző, mert ez hozza létre a legjobb masszát, de lehet javítani úgy, hogy egész éjszaka vízben áztatod (észre fogod venni, hogy a víz nagyon ragadós és nyálkás lesz és szörnyű szaga lesz). Öntsd le a vizet a rizsről és süsd/pirítsd egy kicsit.

Egy nyálkaszegény kenyér recept

Keverj össze korpás barna lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet nyers reszelt sárgarépával, fele-fele arányban, adj hozzá annyi fehér lisztet, amennyi szükséges a tészta megtartásához, adj hozzá némi reszelt almát és egy marék reszelt diót is, ha szeretnéd, egy kevés mazsolát is. Süsd meg nagyon lassan és jól. Akkor a legjobb, ha már 2 vagy 3 napos vagy jól megpirított.