Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XVII. A böjt (1.rész)

Jelentős gond a mai elkorcsosult időnkben, hogy a böjtölés, ami alatt én a szilárd és folyékony ételek nélküli életet értem, problémát jelent a mai átlagember és ortodox orvosok számára, és nem ismerik fel, mint gyógyító tényezőt.

Még a természetgyógyászatnak is néhány évtizedre volt szüksége a fejlődésben, hogy átvegye a természet egyetlen, egyetemes és mindenható gyógyító „orvosságát”. Fontos továbbá, hogy a böjtöt még mindig egy „speciális” fajta gyógymódnak tekintik néhány itt és ott elért valóban „csodálatos” eredmény következtében, és csak a közelmúltban vált világ szerte alkalmazott szeszéllyé. Egyes természetgyógyász szakemberek általános előírásokat adnak a böjtre és arra, hogy hogyan kell befejezni egy böjtöt, tekintet nélkül az állapotodra vagy arra az okra, amitől szenvedsz.

Másrészt, a böjttől annyira félnek és hamis színben is tüntetik fel, hogy az átlagember tényleg bolondnak tartja azt, aki kihagy néhány étkezést, amikor beteg, és úgy gondolja, hogy éhen fog halni, amikor valójában meggyógyul. Az orvostudomány doktorai támogatják, sőt, valójában tanítják ezeket a buta hiedelmeket a Természet minden gyógyulásra és gyógyító kezelésre vonatkozó egyetlen alaptörvényével kapcsolatban. Ezek az emberek nem képesek megérteni a különbséget a böjt és az éhezés között. Bármit is terveznek meg, vagy találnak ki a betegséget okozó anyagok eltávolítására, melyet “természetes kezelésként” használnak, ha nem vezetnek be némi korlátozást vagy változásokat az étrendben, vagy nem kezdeményeznek böjtöt, akkor alapvetően semmibe veszik az igazságot a betegségek okával kapcsolatban.

Gondolkoztál már azon, hogy mit jelent az étvágy hiánya, amikor beteg vagy? És azon, hogy az állatoknak nincs se orvosuk, se gyógyszertáraik, se szanatóriumaik, se gépeik, amik meggyógyítsák őket? A Természet ezzel a példával azt mutatja meg, és azt tanítja, hogy csak egy betegség van, és ezt az étkezés okozza, és ezért minden betegség, bármilyen nevet is adjon neki az ember, csak egyetlen „gyógyszerrel” gyógyítható – az ok közvetlen ellentétével – a rossz kompenzálásával – vagyis az étel mennyiségének csökkentésével vagy böjtöléssel. Annak az oka, hogy sok, különösen a hosszú böjt kudarcot vall és továbbra is sikertelen, az annak a tudatlanságnak köszönhető, ami még mindig létezik azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik a szervezetben egy böjt alatt, ez a tudatlanság a természetgyógyászok és a böjt szakértők elméjében még napjainkig is megtalálható.

Merem állítani, hogy lehet nincs még egy ember a történelemben, aki a böjtöt olyan sokat tanulmányozta, kutatta, vagy kísérletezett volna vele, mint én. Nincs más szakértő jelenleg, amennyire én tudom, aki oly sok böjtöt vezetett volna a legsúlyosabb esetekben is, mint én. Megnyitottam a világban az első speciális szanatóriumot a böjtért, a nyálkamentes étrenddel kombinálva, és a böjt a Nyálkamentes Étrend és Gyógyító Rendszer alapvető részévé vált. Hasonlóképpen négy nyilvános és tudományos 21, 24 és 32 napos böjt próbákat is végeztem, mint bemutatókat. Az utóbbi egyben világrekord is, mint olyan tudományos böjt, amit kormányzati tisztviselők szigorú felügyelete alatt végeztek.

Ezért elhiheted nekem, amikor valami újat és tanulságosat tanítok neked arról, hogy valójában mi történik a szervezetben a böjt alatt. Megtanultad az 5. fejezetben, hogy a testet először egy gépnek, egy gumiszerű anyagból készült szerkezetnek kell tekinteni, amely egész élete során túl lett feszítve a túlevés miatt. Ezért a szervezet működését folyamatosan gátolja a vérben lévő és a szövetekre nehezedő természetellenes túlnyomás. Amint abbahagyod az evést, ez a túlnyomás gyorsan csökken, a vérkeringés csatornái összehúzódnak, a vér sűrűbb lesz és a felesleges víz eltávozik.

Ez folytatódik néhány napig és még lehet, hogy jól is érezheted magad, de aztán a vérkeringésben lévő akadályok egyre nagyobbakká válnak, mert az erek átmérője egyre kisebb lesz és mivel a vérnek a test számos részén keresztül kell keringenie a belső falakból kinyomott és feloldódott ragadós nyálka ellenében, különösen azon szövetekben át, melyek a tünetnél és a tünet körül helyezkednek el, más szóval, a véráramnak le kell győznie, fel kell oldania és magával kell hordoznia a nyálkát és a méreganyagokat, hogy eltávolíthassa azokat a veséken keresztül.

Amikor böjtölsz, először és egyszerre a rossz és a túl sok evés elsődleges akadályait távolítod el. Ez olyan eredménnyel jár, hogy kezdetben relatív jól érzed magad, talán még jobban, mint amikor ettél, de mint már korábban elmagyaráztam, bekerülnek a vérkeringésbe új, másodlagos akadályok a saját hulladékodból és ekkor szörnyen érzed magad. Ilyenkor ezért te és mindenki más is az étel hiányát hibáztatja. Másnap nagy bizonyossággal fogsz nyálkát észrevenni a vizeletedben, és amikor a vérkeringésben lévő hulladék nagyobb mennyisége eltávozik, kétségtelenül jobban fogod magad érezni, sőt erősebbnek is, mint valaha. Az egy jól ismert tény, hogy egy böjtölő jobban érzi magát és valójában erősebb a huszadik napon, mint az ötödik vagy hatodik napon, ami óriási bizonyítéka annak, hogy a vitalitás nem elsősorban az ételtől függ, hanem inkább az akadálymentes keringéstől. (Lásd 5. fejezet) Minél kisebb az „O” (akadály) mennyisége, annál nagyobb a „P” (légnyomás) és ezért a „V” (életerő).

A fenti felvilágosító magyarázaton keresztül láthatod, hogy a böjt: először is, egy semlegesítő vállalkozás, hogy tehermentesítse a szervezetet a szilárd, leginkább természetellenes ételek közvetlen akadályaitól; másodszor pedig ez egy mechanikai eltávolító folyamat, ami azáltal jön létre, hogy a szövetek összehúzódnak és kipréselik a nyálkát, súrlódást és akadályt okozva ezzel a vérkeringésben.

Az alábbiak példák az életerőre „P” (Erő, légnyomás)-re:

Az első böjtölőim egyike, egy viszonylag egészséges vegetáriánus, 45 mérföldet (72,4 km) sétált a hegyekben a 24. böjti napján.

Egy 15 évvel fiatalabb barátom és én egy 10 napos böjt után 56 ÓRÁT sétáltunk FOLYAMATOSAN.

Egy német orvos, a böjt gyógymódok specialistája, kiadott egy értekezést ezzel a címmel: „A böjt mint az életerő növelése”. Megtapasztalta ugyanazt a tényt, amit én is, de nem tudja, hogy miért és hogyan, és az életerő ezért maradt misztikus számára.

Ha csak vizet iszol a böjt alatt, akkor az emberi szervezet kitisztítja magát, ugyanúgy, ahogy te kicsavarnál egy piszkos vizes szivacsot, de a piszok ebben az esetben a ragadós nyálka és sok esetben genny és gyógyszerek, aminek addig kell keresztül mennie a vérkeringésen, amíg olyan alaposan fel nem oldódik, hogy át tudjon menni a „fiziológiai szűrő” finom szerkezetén, amit vesének nevezünk.