Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XVIII. A böjt (2.rész)

Amíg a hulladék a vérkeringésben van, addig szörnyen érzed magad a böjt alatt; amint keresztülmegy a veséken, jobban érzed magad. Két vagy három nappal később ugyanez a folyamat megismétlődik. Már világosnak kell lennie számodra, hogy miért változnak olyan gyakran az állapotok a böjt során; és hogy miért lehetséges, hogy szokatlanul jobban és erősebbnek érzed magad a huszadik böjti napon, mint az ötödik napon, például.

De ezt a teljes tisztító munkát, a szövetek összenyomásán keresztül (vékonnyá válva) a páciens eredeti, régi vérösszetételével kell véghezvinni és egy ésszerűen hosszú böjt, különösen egy túl hosszú böjt valójában vétekké válhat, ha a beteg szervezet túlságosan el van dugulva a hulladéktól. Azok a böjtölők, akik meghaltak a túl hosszú böjttől, azok nem az étel hiányától haltak meg, hanem valójában megfulladtak a saját hulladékukban. Én ezt már évekkel ezelőtt állítottam. Világosabban kifejezve: a halál azonnali oka nem a vérben lévő alapanyagok hiánya, hanem a túl sok akadály. „O” (akadály) olyan naggyá vagy még nagyobbá válik, mint a „P” (légnyomás) és a szervezet a „halálpontján” van.

Én minden böjtölőmnek adok limonádét egy kis mézzel vagy barna cukorral, a vérkeringésben lévő nyálka fellazítására és elvékonyítására. A citromlé és mindenféle gyümölcssav semlegesíti a nyálka és genny ragacsosságát (a savas tészta nem használható ragasztási célokra).

Ha a páciens egész életében gyógyszereket szedett – ami elraktározódik a szervezetben, mint a hulladék az ételből, akkor az állapota könnyen súlyossá vagy akár veszélyessé is válhat, amikor ezek a méreganyagok belépnek a vérkeringésbe, amikor először böjtöl. Szívdobogás, fejfájás, idegesség lehet és különösen álmatlanság. Láttam pácienseket megszabadulni olyan gyógyszerektől, amelyeket 40 évvel azelőtt vettek be. A fent említett tünetekért mindenki a böjtöt hibáztatja, különösen az orvosok.

Mennyi ideig böjtöljünk?

A Természet erre a kérdésre az állatvilágban egy bizonyos kegyetlenséggel válaszol, „böjtölj, amíg vagy meggyógyulsz vagy meghalsz!” Becslésem szerint a mai úgynevezett „egészséges” emberek 50-60%-a és a súlyos krónikus betegek 80-90%-a meghalna a lappangó/rejtett betegsége miatt egy hosszú böjt során.

Azt, hogy mennyi ideig böjtöljünk, nem lehet egyáltalán pontosan meghatározni előre, még abban az esetben sem, ha a beteg állapota ismert. Azt, hogy mikor és hogyan fejezzük be a böjtöt, azt úgy határozhatjuk meg, hogy gondosan megfigyeljük, hogy változnak az állapotok a böjt alatt – most már megérted, hogy a böjtöt be kell fejezni, amint észreveszed, hogy az akadályok túl naggyá válnak a vérkeringésben, és a vérnek új tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy leküzdje és semlegesítse a méreganyagokat.

Változtasd meg a gondolataidat arra vonatkozóan, hogy „minél tovább böjtölsz, annál jobban gyógyulsz”. Most már könnyen megértheted, hogy miért. Az ember a legbetegebb állat a földön; egyetlen más állat sem sértette meg a táplálkozás törvényeit annyira, mint az ember; nincs még egy állat, aki olyan rosszul eszik, mint az ember.

Itt van az a pont, amikor az emberi intelligencia megfelelően képes segíteni az öngyógyító folyamatokat a következő szabályok által, amit magában foglal a Nyálkamentes Étrend és Gyógyító Rendszer:

Először is. Készülj fel egy könnyebb böjtre egy, a nyálkamentes étrend felé tartó, fokozatosan változó étrenddel, és hashajtókkal, beöntésekkel.

Másodszor. Váltogasd a rövidebb böjtöket periodikusan néhány olyan nappal, amikor tisztító, nyálkaszegény ételeket eszel és nyálkamentes étrenden vagy.

Harmadszor. Legyél különösen óvatos, ha a páciens sok gyógyszert szedett; különösen, ha a gyógyszer higanyt vagy salétromot, ezüst-oxidot (nemi betegségekre) tartalmazott, ebben az esetben egy hosszú, lassan változó, előkészítő étrend ajánlott.

Egy „szakértő” javaslata, miszerint addig böjtöljünk, amíg a nyelv tiszta nem lesz, sok problémát okozott a „fanatikus” böjtölőknek és személy szerint tudok egy halálesetről. Meglepő lehet, amikor azt mondom, hogy a pácienseket a túl hosszú böjt betegség-hatásaiból kell gyógyítanom. Ennek oka később világos lesz.

A fentiek ellenére, minden gyógyítás és különösen minden étrendi gyógymódnak két vagy háromnapos böjttel kellene kezdődnie. Minden páciens meg tudja ezt tenni bármilyen probléma nélkül, tekintet nélkül arra, hogy milyen súlyos beteg lehet. Először egy könnyű hashajtó, majd naponta egy beöntés teszi ezt könnyebbé és ártalmatlanná.

Hogyan fejezzük be a böjtöt

A megfelelő étel a böjt után ugyanolyan fontos és meghatározó a megfelelő eredményekhez, mint maga a böjt. Ugyanakkor ez teljesen a páciens állapotától és nagyon a böjt hosszától függ. Megtanulhatod a két szélsőséges eset eredményeiből, amelyek tragikusan végződtek (nem a böjt miatt, hanem az első rossz étkezés miatt), hogy miért olyan fontos ez a TUDÁS.

Egy egyoldalú húsevő, aki cukorbetegségben szenvedett, befejezte a böjtöt, ami kb. egy hétig tartott, majd datolyát evett és meghalt a hatásaitól. Egy 60 év feletti ember 28 napig böjtölt (túl sokáig); az első étkezése vegetáriánus ételekből állt, főleg főtt burgonyából. A szükséges műtét megmutatta, hogy a burgonya a belekben mint vastag ragadós nyálka koncentrálódott, olyan erősen, hogy egy darabot ki kellett vágni belőle és a páciens röviddel a műtét után meghalt.

Az első esetben a szörnyű méreganyagok feloldódtak az egyoldalú húsevő gyomorban a böjtje alatt, és ez összekeveredett a datolyából származó koncentrált gyümölcscukorral, ami egyszerre olyan nagy erjedést okozott szénsavgázokkal és más méreganyagokkal, hogy a páciens nem bírta ki a sokkot. A helyes tanács ez lenne: először egy hashajtó, később nyers és főtt, keményítőmentes zöldségek, egy szelet korpás kenyér pirítós. Ilyen esetekben ajánlott a savanyú káposzta. Gyümölcsöt nem szabad enni sokáig a böjt befejezése után. A páciensnek elő kellett volna készítenie a böjtöt egy hosszabb átmeneti étrenddel.

A második esetben a páciens túl hosszú ideig böjtölt az ő korában megfelelő előkészítés nélkül. Forró borogatás a hasra, bőséges beöntések segíthették volna a tisztítást, egy erős eltávolító hashajtóval együtt és aztán keményítőmentes, többnyire nyers zöldségek; gyümölcsöt hosszabb ideig nem.

Ezen a két nagyon tanulságos példán keresztül lehet látni, hogy egyénileg különböző tanácsra van szükség és hogy milyen rossz az, ha általános javaslatokat követünk arra vonatkozóan, hogy hogyan fejezzük be a böjtöt.