Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XIX. A böjt (3.rész)

A fontos szabályok, amelyeket alaposan tanulmányozni és memorizálni kell

Ami általánosságban elmondható, és amit én tanítok, az új és különbözik az átlag böjtszakértőktől és ez a következő:

1. Az első étkezés és az étrend a böjt után néhány napig hashajtó hatású legyen és nem a tápérték a legfontosabb, ahogy többnyire mások gondolják.

2. Az első étkezés minél hamarabb áthalad a testen, annál hatékonyabban viszi ki a fellazított nyálkát és méreganyagokat a belekből és a gyomorból.

3. Ha nem tapasztalsz megfelelő székletet 2 vagy 3 óra múlva, segíts hashajtóval és beöntéssel. Akármikor, amikor böjtöltem, legalább egy órával étkezés után mindig megfelelő székletürítést tapasztaltam, és azonnal jól éreztem magam. Egy hosszú böjt befejezése után a következő éjjel több időt töltöttem a WC-n, mint az ágyban – és ennek így kellett lennie.

Amikor Olaszországban voltam sok évvel ezelőtt, 3 liter friss szőlőlevet ittam böjt után. Azonnal egy vizes hasmenést tapasztaltam habzó nyálkával. Szinte azonnal ezután egy olyan szokatlan erőt éreztem, hogy könnyen elvégeztem a térd-hajlító és karnyújtó gyakorlatot 352-szer. Ez olyan alaposan eltávolítja az akadályokat, ami néhány nap böjt után keletkezik, azonnal megnövelve a „P” életerőt! Meg kell tapasztalnod egy hasonló érzést, hogy higgy nekem és utána egyetértesz majd a képletemmel, „V” = „P” – „O”, és rájössz a tudományos tápláló étrendek abszurditására az egészségre és a teljesítményre.

4. Minél hosszabb a böjt, annál hatékonyabb a bélműködés utána.

5. A leginkább hashajtó ételek a böjt után a friss édes gyümölcsök; a legjobb mind közül a cseresznye és a szőlő, aztán egy kis áztatott vagy párolt aszalt szilva. Ezeket a gyümölcsöket egy húsevőnek nem szabad az első böjtje után fogyasztani, hanem csak azoknak, akik egy bizonyos ideig már nyálkamentes vagy legalább nyálkaszegény ételeken éltek – átmeneti étrenden voltak.

6. Az átlagos esetben nyers és főtt keményítőmentes zöldségekkel ajánlott befejezni a böjtöt; a párolt spenótnak különösen jó hatása van.

7. Ha az első étkezéskor az ételek nem okoznak kellemetlenséget, akkor ehetsz annyit, amennyit tudsz. Az első 2 vagy 3 napon csak egy kis mennyiségű ételt enni anélkül, hogy székletürítést tapasztalnál – a kis mennyiségű étel miatt (egy másik rossz tanács, amit a „szakértők” adnak) – veszélyes.

8. Ha megfelelő állapotban vagy ahhoz, hogy gyümölcsevéssel kezdhess és nincs székletürítés kb. 1 óra múlva, akkor egyél többet vagy egyél egy zöldséges ételt, ahogy fent javasoltam, és egyél addig, amíg ki nem hozod a széklettel a hulladékot, ami összegyűlt a böjt során, evés után az első étkezéskor.

Szabályok a böjt alatt

1. Tisztítsd meg a beleket beöntéssel, amennyire tudod, legalább minden másnap.

2. Mielőtt egy hosszabb böjtbe kezdesz, vegyél be hashajtót alkalmanként és mindenképpen azon a napon, mielőtt elkezded a böjtöt.

3. Ha lehet, maradj friss levegőn éjjel-nappal.

4. Tegyél egy sétát, végezz valamilyen testmozgást vagy más fizikai munkát, de csak akkor, ha elég erősnek érzed magad hozzá; ha fáradt és gyenge vagy, akkor pihenj és aludj, amennyit csak tudsz.

5. Azokon a napokon, amikor gyengének érzed magad és tapasztalsz majd olyan napokat, amikor a hulladék a vérkeringésben van, úgy találod majd, hogy az alvásod nyugtalan és zavart és rossz álmaid is lehetnek. Ezt a méreganyagok okozzák, amelyek áthaladnak az agyon. Kétség és a hit elvesztése fog megjelenni az elmédben; akkor vedd elő ezt a fejezetet és olvasd el újra és újra, valamint a többi, böjttel foglalkozó fejezetet és különösen az 5. fejezetet. Ne felejtsd el, hogy zárójelben mondva, Te a Természet műtőasztalán fekszel; a legcsodálatosabb minden műtét közül, ami kés nélkül történik! Ha bármilyen szokatlan érzet bukkan fel a vérkeringésbe kerülő gyógyszerek következtében, végezz azonnal egy beöntést, feküdj le és ha szükséges, fejezd be a böjtöt, de ne gyümölccsel.

6. Amikor felkelsz lefekvés után, akkor tedd azt lassan, különben szédülhetsz. Ez az állapot nem komoly, de jobb elkerülni ilyen módon. Ez kezdetben nagy félelmet okozott nekem, és ismerek számos böjtölőt és szigorú evőt, akik feladták, amikor megtapasztalták ezt az érzést – elveszett a hitük örökre.

Böjti italok

A „fanatikus” böjt rajongók csak vizet isznak. Úgy gondolják, hogy az a legjobb, hogy ha elkerülik az étkezés bármilyen nyomát. Én úgy gondolom, hogy a legjobb egy könnyű limonádé egy kis mézzel vagy barna cukorral vagy gyümölcslével. Igyál olyan gyakran, ahogy szeretnél a nap folyamán, de általában nem több, mint 2 vagy 3 litert naponta. Minél kevesebbet iszol, annál erőteljesebb lesz a böjt.

Egy másik változat, zöldséglevet készíthetsz főtt keményítőmentes zöldségekből, ez nagyon jó egy hosszú böjt során. Nyers paradicsomlé, stb., szintén jó. De ha gyümölcslét – például narancslét iszol egy hosszú böjt során, légy nagyon óvatos, mert a gyümölcslevek a méreganyagok túl gyors fellazítását okozhatják anélkül, hogy székletürítést okoznának. Ismerek számos olyan gyümölcs vagy gyümölcslé böjtölőt, akik kudarcot vallottak, mert minden nyálka és minden méreganyag, ha túl sok egyszerre túl gyorsan fellazul, akkor az túlságosan zavar minden szervet, amikor a vérkeringésben van , viszont csak a vérkeringésen keresztül tud eltávozni, a székletürítés segítsége nélkül.

Reggeli böjt vagy reggeli nélküli módszer

A legrosszabb étkezési szokás manapság korán reggel étellel tömni meg a gyomrot. Az európai országokban, kivéve Anglia, nincs egy rendszeres étel reggelire; általában csak valamilyen ital kenyérrel.

Az egyetlen időszak, amikor az ember nem eszik 10-12 órán keresztül, az az éjszaka, amikor alszik. Amint a gyomor üres, a test elkezdi a böjt tisztító folyamatát; ezért a megterhelt emberek reggel felkelve nyomorúságosnak érzik magukat és általában erősen lepedékes a nyelvük. Egyáltalán nincs étvágyuk, de ételt igényelnek, megeszik és jobban érzik magukat – MIÉRT?

Egy másik „rejtély” felfedve

Ez az egyik legnagyobb probléma, amit megoldottam, és az egyik, ami töprengésre késztet minden „szakértőt”, aki azt hiszi, hogy ez az étel maga. Amint újratöltöd a gyomrod étellel, a TISZTÍTÁS ABBAMARAD és Te jobban érzed magad! El kell mondanom, hogy ez a titok, amit felfedtem, kétségtelenül annak magyarázata, hogy miért vált az étkezés szokássá és már nem az, aminek a Természet szánta, vagyis már nem az étel természetes szükségletének kielégítése, kompenzációja.

Az étkezésnek ez a szokása, amely minden civilizált embert befolyásol és most élettanilag megmagyarázva magában foglalja és bizonyítja azt a mondást, amit én alkottam már régen: „Az élet a táplálkozás tragédiája.” Minél több hulladékot halmoz fel az ember, annál többet kell enni, hogy megállítsa az eltávolítását. Voltak olyan pácienseim, akiknek többször is kellett enniük az éjszaka folyamán, hogy tudjanak utána újra aludni. Más szóval, ételt kellett tenniük a gyomrukba, hogy elkerüljék a nyálka és méreganyagok emésztését, ami felhalmozódott ott!