Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

II. A lappangó, az akut és a krónikus betegségek többé nem misztériumok

Az első fejezet betekintést adott abba, hogy mi is tulajdonképpen a betegség. A szervezetben lévő nyálkán és annak mérgező anyagain kívül más idegen anyagok is vannak, mint például húgysav, mérgek, stb. és különösen gyógyszer maradványok, ha a beteg ilyeneket használt. Több év gyakorlati tapasztalatával tanultam meg, hogy a gyógyszereket a szervezet soha nem tisztítja ki az ételekből kialakuló hulladékkal együtt, hanem évtizedekre elraktározza. Sok száz esetben tapasztaltam, hogy a 10, 20, 30 vagy akár 40 évvel azelőtt szedett gyógyszereket nyálkával együtt lökte ki magából a szervezet, ezen tökéletes tisztító rendszer által. Ez egy alapvető fontosságú tény, különösen egy gyakorló orvos számára. Amikor ezek a kémiai vegyszerek kioldásra kerülnek és visszakerülnek a szervezetbe, hogy kitisztuljanak a veséken keresztül, az idegek és a szív kerül nyomás alá, extrém idegességet, szédülést és túlzó szívverést okozva, sok más furcsa érzettel együtt. Ilyen esetben az átlagember misztériummal szembesül, és valószínűleg hívja a családi orvost, aki úgy diagnosztizálja az esetet, mint "szív-betegség" és az "étel hiányát" fogja okolni, az általa 10 évvel ezelőtt felírt gyógyszerek helyett.

Az átlagos "normális" ember, akit egészségesnek gondolunk, krónikusan meg van telve ételszármazékok mérgeivel és gyógyszerekkel.

Ez a lappangó betegsége

Amikor ezeket a lappangó betegség anyagokat alkalomadtán felpiszkálják, például megfázás esetén, akkor a beteg nagy mennyiségű nyálkát ürít ki magából, és nagyon boldogtalannak érzi magát, ahelyett hogy örülne a Természet tisztító folyamatának. Ha a felszabadult nyálka mennyisége annyira nagy, hogy többé-kevésbé sokkolja a szervezetet, de még nem veszélyes, akkor sok esetben Influenzának diagnosztizálják. Ha a Természet tisztulási folyamata mélyebbre ás a szervezetben, különösen a fontos szervekbe, mint a tüdő, és akkor egyszerre sok nyálka és méreg kerül a keringésbe, ami komolyabb súrlódásnak lesz kitéve, hasonlóan egy koszos géphez, vagy egy autóhoz, ami behúzott fékekkel fut. A súrlódás a megszokottnál több hőt termel, melyet láznak hívnak, és az orvosok Tüdőgyulladásnak titulálják, ami valójában a Természet részéről egy "lázas" megoldása annak, hogy megszabadítsa a legfontosabb szervet a hulladéktól. Ha a veséket is bevonja a szervezet a felszabadult nyálka kitisztításába, és ez a szerv kerül túlterhelés alá, akkor vesegyulladásnak hívják az orvosok..stb. Más szavakkal bármikor, amikor a természet megpróbálja megmenteni az ember életét a "lázas" erőfeszítéseivel a nyálkától és mérgeitől, azt akut betegségnek hívják.

Akut betegség

Az orvosi szakma több mint 4000 nevet ismer a különféle betegségekre. A betegség egyedi vagy speciális nevének a definiálása az adott helyi tisztulási pontjából, vagy abból a túlterhelt pontból származik, ahol a véráram már nehezen halad át és fájdalmat okoz, például az ízületekben a reuma esetében.

Már nagyon régóta a Természet ezen jóakaró, öngyógyító munkáját félreértik és elnyomják gyógyszerek segítségével, és folyamatos evéssel a veszély figyelmeztető jeleinek, a megjelenő étvágytalanságnak és fájdalomnak ellenére. Az orvosok "segítsége" tulajdonképpen gyakran káros és veszélyezteti a páciensük életét, vitalitását és különösen csökkenti a szervezet tisztító képességeit, emiatt a Természet lassan halad. Ezen hátrány súlya alatt a Természet nem tud olyan hatékony lenni, több időre van szüksége, és ebben az esetben "krónikusnak" hívják az esetet. A "krónikus" szó a görög "Cronos" szóból származik, ami időt jelent. A hetedik fejezetben többet fognak tanulni erről a misztériumról.