Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

XX. A böjt (4.rész)

Olvastál a XIX. fejezetben arról a páciensről, aki néhányszor éjszaka is evett, hogy tudjon aludni. Megtanultad, hogy ez miért történik.

Ébredés után lehet, hogy jól érzed magad, de ahelyett, hogy felkelnél, ágyban maradsz és újra elalszol, rosszat álmodsz és szörnyen érzed magad a második felébredés után. Most már megértheted ennek a pontos okát.

Amint felkelsz és mozogsz, sétálsz vagy fizikai gyakorlatokat végzel, a test teljesen más állapotban van, mint mikor alszol. A tisztulás lelassul, az energia máshol hasznosul.

Ha elhagyod a reggelit a mindennapi menüből, valószínűleg néhány ártalmatlan érzetet tapasztalsz majd, mint a fejfájás az első egy vagy két nap, de utána sokkal jobban érzed magad, jobban dolgozol és jobban élvezed majd az ebédet, mint valaha. Súlyos esetek százai meggyógyultak csupán a „reggeli nélküli módszer” által, anélkül, hogy más fontos változtatások történtek volna az étrendben; bizonyítva, hogy egy teljes reggeli étkezés a legrosszabb és legkárosabb szokás.

Ajánlatos és valóban nagy előnye van, ha megengedjük a páciensnek, hogy ugyanazt az italt fogyassza reggelire, amit szokott; ha kávéra vágyik, akkor hadd folytassa a kávé ivását, de abszolút semmi SZILÁRD ételt ne! Később helyettesítsük a kávét meleg zöldséglével és még később váltsunk limonádéra. Ennek a változtatásnak fokozatosan kell lennie egy átlagos vegyes étrenden lévőnek.

A 24 órás böjt, vagy egy étkezés egy nap módszer

Ahogy a reggeli nélküli böjttel, úgy a 24 órás böjttel is több súlyos eset gyógyítható, vagy mély krónikus terhelés és méreganyagok esetén ez egy óvatos, előkészítő lépés a szükséges hosszabb böjthöz. A legjobb időszak az étkezésre délután van, úgy 3 vagy 4 órakor.

Ha a páciens nyálkamentes vagy átmeneti étrenden van, ehet először gyümölcsöt (mindig a gyümölcsöt kell először enni), és 15 vagy 20 perc elteltével ehet zöldségeket is; de mindezt egy órán belül kellene ennie, hogy egy étkezésnek mondhassuk.

A böjt a Nyálkamentes étrend és Gyógyító rendszerrel összefüggésben alkalmazva

Ahogy már korábban is mondtam, nem vagyok a hosszú böjtök mellett/nem támogatom a hosszú böjtöket. Valójában borzalmassá válhat, ha hagyjuk, hogy a páciens 30 vagy 40 napig böjtöljön vízen – összehúzódva a vérkeringés csatornái, amelyek folyamatosan telnek fel egyre több nyálkával és veszélyes gyógyszerekkel és méreganyagokkal, és ugyanakkor a régi állományból származó romlott vér; valójában tényleg éhezik a szükséges létfontosságú élelmiszer elemekre. Senki sem képes megállítani egy ilyen böjtöt hátrány nélkül, vagy anélkül, hogy kárt okozna a vitalitásában.

Ha egyáltalán alkalmazod a böjtöt, akkor kezdd először a reggeli nélküli módszerrel; aztán folytasd a 24 órás böjttel egy ideig; aztán fokozatosan növeld 3, 4 vagy 5 napra, és a böjtök között 1, 2, 3 vagy 4 napig nyálkamentes ételeket egyél, egyénileg összeállítva mint egy tisztítás szabályozás, és ugyanakkor pótolva/ellátva és újraépítve a testet folyamatosan a legjobb elemekkel, amelyek csak a nyálkamentes ételekben találhatók.

Egy ilyen időszakos böjtön keresztül a vér fokozatosan javul, regenerálódik, könnyebben el tudja viselni a méreganyagokat és a hulladékot és képes ugyanakkor feloldani és eltávolítani a „betegség lerakódásokat” a test legmélyebb szöveteiből; a lerakódások, amelyeket nincs orvos, aki valaha is megálmodta volna, hogy léteznek és hogy nincs más módszer a gyógyulásra, amit valaha felfedeztek volna vagy valaha el tudták volna távolítani.

Ez tehát a Nyálkamentes étrend és Gyógyító rendszer, aminek a böjt egy lényeges része.

Böjt akut betegségek esetén

„Éhező kúrák – Csoda kúrák” ez volt az első böjtről szóló könyv címe, amit olvastam. Egy vidéki orvos tapasztalatairól szólt, amelyben ezt mondta, „A lázas, akut betegségek nem kell, hogy halállal végződjenek, ha a Természet ösztönös parancsát követjük, ami az, hogy abbahagyjuk az evést, ha nincs étvágy.”

Őrültség ételt adni egy magas lázzal járó tüdőgyulladásos páciensnek például. Miután volt egy szokatlan összehúzódás a tüdő szöveteiben a „hideg” miatt, a kipréselt nyálka bekerül a vérkeringésbe és szokatlan lázat produkál. Az emberi gépezet, már a szakadási ponton a forróságon keresztül, melegebbé válik (lázas) a szilárd étel felvételén keresztül, húsleves, stb. (jó, tápláló ételek, úgynevezett).

Légfürdő a szobában, beöntés, hashajtó, hideg limonádé megmenthetné fiatalemberek ezreinek életét, akiket most nap mint nap engednek meghalni, a tüdőgyulladás vagy más akut betegségek ártatlan áldozatai – az orvosok konok tudatlansága és az úgynevezett magasan civilizált emberek miatt.

A legfelsőbb/szuper böjt

Kérlek, próbáld megjegyezni az anyagcseréről szóló fejezetet (IX. fejezet), mert ez az új fiziológiám/élettanom legfontosabb igazsága; és az V. fejezetet is és világosan érteni fogod a böjtöt minden lehetséges érzetével.

Minden szakértő, engem kivéve, úgy gondolja, hogy a böjt alatt a saját testünkből élünk. Te tudod most már, hogy az, amit ők anyagcserének neveznek – „metabolizálod a saját tested amikor böjtölsz”, ez egyszerűen a hulladék eltávolítása.

Az indiai „fakír”, a legnagyobb böjtölő ma a világon, nem más, mint csont és bőr. Megtanultam, hogy minél tisztább vagy, annál könnyebb böjtölni és annál tovább bírod. Más szóval, egy minden hulladéktól és méreganyagtól mentes testben, és amikor szilárd ételt nem veszünk magunkhoz, az emberi test életében először akadály nélkül működik. A teljes szöveti rendszer és a belső szervek, különösen a szivacsos tüdő rugalmassága teljesen más rezgéssel és hatékonysággal működik, mint valaha, csupán levegővel és a legkisebb akadály nélkül. Másképpen: „V” egyenlő „P” és ha egyszerűen ellátod a szükséges vízzel a „gépezetet”, ami elhasználódott, akkor felemelkedsz a fizikai, szellemi és lelki állapot egy magasabb szintjére. Ezt hívom „legfelsőbb/szuper böjtnek”.

Ha a vérállományod az általam tanított ételek megevéséből képződik, akkor az agyad olyan módon fog működni, ami meglep majd Téged. A korábbi életed olyan lesz, mint egy álom és először a létezésedben a tudatod ráébred egy valódi-ön-tudatosságra.

Az elméd, a gondolkodásod, az ideáljaid, a törekvéseid és a filozófiád alapvetően megváltozik olyan módon, hogy az leírhatatlan.

A lelked kiabál örömében és győzedelmeskedik az élet minden szenvedése felett, mindent maga mögött hagyva. Először a vitalitás rezgését érzed majd a testeden keresztül (mint egy enyhe elektromos áram), amely megráz téged elragadóan/örömtelien.

Megtanulod és rájössz majd, hogy a böjt és a szuper böjt (és nem a pszichológia és a filozófia kötetei) a valódi és egyetlen kulcs egy kiváló élethez; egy kiváló világ kinyilatkoztatásához és a spirituális világhoz.