Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

IV. A diagnózis (folytatás)

Kövér és vékony típusok

A kövér ember testi szerkezete nagy átlagban jóval eltömődöttebb, mert az ilyen ember általában túl sokat eszik keményítő tartalmú ételekből. A vékony típusoknál több fiziológiai és kémiai interferencia van jelen a szervezetben, általában az ilyen típus egyoldalú húsevő, ami különösen sok savat, húgysavat és más mérgeket és gennyet termel.

Betegség történet

Mint álalános szabály, megkérdezem a leendő betegeimtől a következő kérdéseket, mert nagyon fontos tudnivalókat kapunk általuk:

1. Mióta beteg?

2. Minek nevezte az orvos a betegségét?

3. Mi volt a kezelés természete?

4. Milyen sok és milyen típusú kezelést kapott eddig?

5. Volt már operálva?

6. Milyen más típusú kezeléseket kapott ez előtt?

(A kora, a beteg neme, örökölt-e a betegsége vagy nem stb. szintén nagyon fontos pontok)

A legfontosabb dolog azonban a beteg jelenkori étrendje, a most jelenlévő speciális vágyódásai bizonyos ételekre, a rossz szokásai, van-e szorulása és milyen régóta. Milyen diétákat követett eddig. A páciens étrendjének a megváltoztatását a jelen étrendjére alapozva tudjuk megtenni, és csak ENYHE VÁLTOZÁS javallott a javított étrend irányába.

A tapasztalati diagnózis

A LEGPONTOSABB, TÉVEDHETETLEN DIAGNÓZIST A RÖVID BÖJT MUTATJA MEG. Minél gyorsabban érzi magát "rosszul" a beteg egy rövid böjt alatt, annál nagyobb és annál több méreggel telített a terheltsége. Ha szédül, heves fejfájás gyötri, stb. akkor nagyon el van dugulva nyálkával és méreganyagokkal. Ha a szívverése heves, ez azt jelzi, hogy genny van valahol a szervezetben, vagy olyan gyógyszerek melyeket évekkel ezelőtt szedett, most megjelentek a keringésében a tisztulás miatt. Bármilyen belső "eldugult" területet kisebb fájdalom segítségével lehet lokalizálni. A gyakorlott szakértő jobban meg tudja állapítani a Természet felfedező erejével, mint a röntgengép, hogy egy rövid böjt után mi az állapota az emberi test belsejének és jobban ismeri a valódi diagnózist, mint amit az orvosok meg tudnak állapítani a drága tudományos eszközeikkel és berendezéseikkel. Ha ezt a rövid-böjt diagnózist kipróbálják az átlagos emberen, akit normálisnak és egészségesnek hívnak, de a valóságban el van dugulva nyálkával – lappangó betegség -, a Természet ugyanazt tárja fel, csak mérsékletesebben, és ha egy "gyenge" pont kezd el kialakulni, melyet ez az ember nem sejt, a Természet tévedhetetlenül jelezni fogja hogy hol és miként fog megbetegedni, ha a rossz életmódot folytatja, bár ez csak évek múlva következne be. Ebben az esetben a BETEGSÉG ELŐREJELZÉSÉRŐL beszélünk.

Néhány speciális diagnózis

Hogy bemutassam azt, hogy minden különböző névvel ellátott betegségnek, még a legsúlyosabbnak is az alapja és az oka ugyanaz az általános és szervezeti megterheltség, ezért bemutatok az igazság fényében néhány jellemző esetet. Ezen szemléltető példák által bebizonyítom, hogy nincs egy olyan betegség, zavar, vagy érzet, nem egészséges megjelenés vagy tünet, amit ne lehetne megmagyarázni és látni a tiszta valóságos természetében, mint helyi vagy általános szervezeti szorulást, amit a nyálka okoz és a méreg anyagai; melyek mennyiségének java részét folyamatosan szállítja a "krónikus hulladéktároló készlet" a gyomorból, belekből, és különösen a végbélből. Az emberi templom alapja (végbél) az a tároló, amiből minden betegség tünete és vele járó gyengeség ered, minden megnyilvánulásával.

A MEGFÁZÁS

egy jótékony erőfeszítés, hogy megtisztítsa a fej üregeit, a torkot és a hörgőket a szennyeződésektől.

TÜDŐGYULLADÁS

A megfázás mélyebbre megy, és eltávolítja és kitisztítja a nyálkát a legszivacsosabb és létfontosságú szervből, a tüdőből. A vérzés azért fordul elő, hogy még radikálisabb legyen a tisztítás. A teljes szervezet felfokozott állapotba kerül, megemelkedik a hőmérséklet a keringésbe került hulladék súrlódásától. Ez ijesztő lehet, amit az orvosok elnyomnak gyógyszerekkel és étellel, tulajdonképpen blokkolva a Természet gyógyítását és tisztítását. Ha a beteg nem hal meg, a tisztulás krónikussá válik, és elnevezik

TÜDŐVÉSZNEK

A tüdővészes beteg folyamatosan nyálkát tisztít és lök ki a szervezetéből a helytelenül megnövelt, nyálka-generáló ételek miatt, többnyire a tüdőn keresztül, ahelyett hogy más természetes módokon tenné ezt. Ez a szerv emiatt egyre jobban bomlasztja magát, bacilusokat termelve, és ekkor elnevezik tuberkulózisnak. Az életfontosságú szerv (a tüdő) pumpáló munkája elégtelenné válik és csökken a keringés, a teljes sejtrendszer egyre jobban bomlásnak indul, és feloszlik, mielőtt a beteg meghal.

FOGFÁJÁS

A megjelenő fájdalom egy figyelmeztetés a Természettől: "Hagyd abba az evést; ki kell javítanom magam; szennyező anyagok és genny van jelen; túl sok kalcium-szegény ételt, húst ettél".

REUMA és KÖSZVÉNY

Nyálka és húgysav gyűlt össze különösen az ízületekben, mert ezek olyan szövetek, melyek kevésbé függnek a vérkeringéstől, itt nagyon sok szennyeződés és húgysav van felhalmozva az egyoldalú húsevő ember testében.

GYOMOR PROBLÉMÁK

A gyomor a betegségek anyagának központi szállító szerve. Ennek a szervnek azon képességének is megvannak a korlátai, hogy emésszen és kiürítse magát minden étkezés után. Minden étel (még a legjobb fajták is) összekeverednek ezzel a savas nyálkával, folyamatosan az átlagember gyomrában maradva. Az a csoda, hogy az ember milyen sokáig képes elviselni az ilyen feltételeket.

GOLYVA

Egy olyan józan lerakat a természet által, amiben borzasztó mennyiségű szennyeződés van elraktározva, hogy megakadályozza azt, hogy ez a keringésbe jusson.

A KELÉS

Tulajdonképpen ugyanezt az elvet képviseli, de a hulladékot itt a szervezet külsőleg tárolja.

DADOGÁS

Egy speciális, torokban összegyűlt nyálka okozza, ami zavart eredményez a hangszálak működésében, számos esetet gyógyítottam.

MÁJ és VESE BETEGSÉGEK

Ezek a szervek nagyon szivacs-szerű felépítéssel rendelkeznek, és funkciójukat tekintve egy élettani szitaként működnek. Emiatt könnyen eltömődnek a ragacsos nyálkával.

SZEX BETEGSÉGEK (nemi betegségek)

Ezeknek az eredete semmi más, mint nyálka kiválasztása ezen szerveken keresztül, ezen betegségek könnyen gyógyíthatóak. A gyógyszerek használata magában kialakítja a szifilisz tüneteit. Minél több gyógyszert használtak, különösen higanyt, annál óvatosabban kell levezetni a kezelést.

SZEM ÉS FÜL BETEGSÉGEK

Még a rövid és távollátás is szennyeződések feltorlódása a szemben, a hallásproblémák pedig ennek a szervnek az eldugulásából származik. Néhány fajta vakságot és süketséget ugyanazon elvek alapján gyógyítottam meg.

MENTÁLIS BETEGSÉGEK

Az eltömődött szervezeten túl azt fedeztem fel a mentális betegségben szenvedőknél, hogy további szorulások vannak az agyukban. Egy embert, aki az őrület határán volt, négy hetes böjt meggyógyított. Nincs könnyebb, mint az őrültséget gyógyítani a böjt segítségével, mert az ilyen emberek elvesztették az ítélő képességüket, és a természetes ösztönük is azt mondja nekik, hogy ne egyenek. Megtanultam, hogy ha mindenféle betegséget a Nyálkamentes étrend és gyógyító rendszer segítségével gyógyítottam meg, a betegek java része kisebb és nagyobb mentális problémáktól is megszabadult. Egy böjt után tiszta az elme. Az egység (gondolatai töltik meg a különbözőség elképzelésének helyét. Az ötletek különbözőségének az oka többnyire az étrend miatt van. Ha valakivel valami baj van, először nézd meg a gyomrát. A mentálisan beteg ember az agyában kialakult gáz nyomás miatt szenved.

A Varázstükör

Kiegészítés a Diagnózishoz, III. és IV. fejezethez

Amióta az ember visszafejlődött a civilizáció miatt, már nem tudja, mit tegyen, amikor beteggé válik. A betegség ugyanolyan misztérium maradt a modern tudomány számára, mint amilyen az az ezredévekkel korábban élt "Orvosságos ember" számára volt, azzal a különbséggel, hogy a "baktérium" elmélet váltotta fel a "démonokat", de az a misztikus külső erő még mindig megmaradt, hogy kárt okozzon az emberekben és elpusztítsa az életet.

A betegség egy misztérium az emberek és minden orvos számára, aki még nem nézett bele a "mágikus tükörbe" amit most fogok megmagyarázni. A természettudománynak jár minden elismerés, amiért bebizonyította, hogy a betegség az az emberekben lévő idegen anyag, melynek súlya és tömege van, amit ki kell tisztítani. Ha a saját orvosoddá akarsz válni, vagy ha gyógyszer nélküli gyógyító vagy és több sikerre vágysz, akkor meg kell tanulnod mi is a betegség. Nem tudod meggyógyítani magad, vagy másokat pontos diagnózis nélkül, ami a szervezet valódi állapotáról ad tiszta képet. Ezt a tévedhetetlen igazságot csak a Természet könyvéből lehet megtanulni, vagyis a testen (a mágikus tükrön - ahogy én hívom) keresztüli próba által. Bármilyen betegségben szenvedő, vagy egészséges ember, ha végigmegy a böjtölés és nyálkamentes étrend folyamatán, nyálkát fog felszabadítani és kitisztítani a testéből, ezáltal is bizonyítva az összes lappangó betegség okát, a, ami a felhasználatlan az emésztetlen étel anyagok által eldugult szövet rendszer. A "mágikus tükör" olyan igaz és hibátlan diagnózisát adja az ember betegségének, mint semmi más.

"A mágikus tükör"

1. Nem más, mint bizonyítéka annak, hogy miden személyes tüneted, fájdalom, kellemetlen érzés, attól függően, hogy minek is nevezik a betegségedet, nem más mint egy különleges helyi összetorlódása a szennyeződéseknek.

2. A lepedékes nyelv bizonyíték a szervezetben a teljes rendszer általános megterheltségére, ami akadályozza és eltömi a keringést a feloldott nyálkával, ami még a vizeletben is megjelenik.

3. Az el nem távolított széklet, ami a belekben található zsebekben ragadós nyálkával együtt ül meg, folyamatosan mérgezi a szervezetet, zavarva a megfelelő emésztést és vérképzést. Hogy sokkal jobban belenézz a testedbe és mélyebbre és tisztábban láss, mint amire az orvosok képesek a drága röntgen készülékeikkel, és hogy meglátsd az okát a betegségednek, vagy, hogy felfedezz eddig nem ismert fizikai tökéletlenséget vagy mentális kondíciót, a következőt kell kipróbálnod:

Böjtölj egy vagy két napot, vagy csak gyümölcsöket egyél (mint narancs, alma, vagy az évszaknak megfelelő bármilyen lédús gyümölcs) kettő vagy három napig, és meglátod, hogy a nyelved erősen belepedékesedik. Ez történik minden akut beteggel, erre az orvosok konklúziója mindig "emésztési zavar". A nyelv nem csak a gyomor, de az egész szervezet membrán rendszerének is a tükre. Az a tény, hogy ez a vastag lepedék visszatér, még akkor is, ha naponta akár kétszer is eltávolítják nyelvkaparóval, nagyon pontosan jelzi a teljes szervezet szöveteiben lévő szennyeződés, méreg, nyálka mennyiségét, amit most a test elkezdett kitisztítani a gyomor belső felületén, a beleken és a szervezet minden pórusán keresztül.

Még jobban meg leszel győzve a betegséged diagnózisának ezen tényéről egy másik meglepetés által, ami rád vár: ha a próba előtt és után is kiüríted a beleidet. A böjt alatt a Természet operáló asztalán fekszel, de itt nem használnak szikét! A tisztító, szennyeződést eltávolító folyamat azonnal elkezdődik, és az erről szóló fejezetek minden szükséges információt megadnak, hogy biztosítsák a kívánt eredményeket. Miután böjtöltél, ajánlott csökkenteni a megszokott étel mennyiségeket és csak természetes, tisztító, nyálkamentes éltelt (gyümölcsök és keményítő mentes zöldségek) egyél, hogy megadd a testednek a lehetőséget a nyálka feloldására és kitisztítására, ami tulajdonképpen maga a GYÓGYÍTÓ FOLYAMAT. A nyelv felületén található "tükör" feltárja a szemlélőnek a gyerekkora óta rossz étkezéssel a szervezetében felgyülemlett anyagok mennyiségét, ami bedugítja a test rendszereit. Ezen próba után, ha megfigyelik a vizeletet, úgy hogy állni hagyják néhány óráig, jól láthatóvá válik benne a kiválasztott és eltávolított nyálka. A tényleges szenny és hulladék mennyisége, ami a "bajodnak" a "misztikus" oka, szinte hihetetlen mértékű lehet.

A betegség - illetve minden betegség - először is a keringés, szövetek, csőrendszer helyi dugulása. A megjelenő tünetekről: ha fájdalmas és gyulladt, akkor az túlnyomás miatt kialakult hő vagy gyulladás amit a súrlódás vagy torlódás okoz. Másodszor, minden betegség a szervezet általános eltömődéséből származik. A teljes emberi csőrendszer, különösképpen a mikroszkópikus kicsiny kapillárisok vannak "krónikusan" eltömődve a rossz fajta civilizált ételek miatt.

A fehérvérsejtek hulladékok, és nincs ember a nyugati társadalomban, akinek nyálkamentes lenne a vére és a vér edényei. Olyan ez ,mint a lerakódott kosz egy csőrendszerben amit soha nem takarítottak ki, sőt még rosszabb, mert ez a hulladék a fehérjéktől és keményítő tartalmú ételektől még RAGAD is.

A szöveti felépítés jellemzője különösen a legfontosabb szerveknél, mint a tüdő, vesék, minden mirigy stb. az, hogy nagyon hasonlít egy szivacsra. Képzeljünk el egy szivacsot, ami át van itatva pasztával vagy ragasztóval! A Természettudománynak egyre jobban meg kell tisztítania a saját tudományát az orvosi babonáktól, melyeket hibásan "tudományos diagnózisnak" hívnak. A Természet az egyedüli tanára az igazság hiteles tudományának. Ő egy dolog segítségével - a böjttel minden betegséget meggyógyít, amit csak gyógyítani lehetséges. Ez önmagában bizonyítja, hogy a Természet csak egy betegséget ismer, és hogy minden testben a legnagyobb tényezője a betegségeknek a szennyező, idegen anyagok és a nyálka (a húgysav és más méreganyagok mellett, és nagyon gyakran genny is, ha már a szövetek is oszlásnak indultak). Ahhoz, hogy felismerjük mennyire borzasztóan eldugult az emberi test, valakinek több ezer böjtölőt kell látnia, ahogy én tettem. Az szinte felfoghatatlan tény, hogyan tud a test ekkora mennyiségű hulladékot tárolni? Valaha is megálltál e elcsodálkozni azon, hogy mekkora mennyiségű váladékot ürítesz ki megfázás során? És ahogy ez megtörténik a fejedben, ugyanez található a tüdő hörgőkben, tüdőben, gyomorban, vesékben, hólyagban, stb…Minden szerved ugyanabban az állapotban van. A szivacsos szerv, amit nyelvnek nevezünk, tökéletesen tükrözi a felszínén minden testrészed állapotát. Az orvostudomány a laboratóriumi tesztek, vizeletvizsgálatok, vértesztek "speciális tudományát" is kifejlesztette. Több, mint ötven évvel ezelőtt a Természettudomány legprominensebb úttörői kijelentették: "Minden betegség idegen anyagból álló hulladék". Én húsz éve mondom és ismétlem újra és újra, hogy a legtöbb ezen hulladékokból a rossz ételekből származó paszta, ami, amikor feloszlik és elhagyja a testet, azt nyálka formájában teszi. A hús gennyé bomlik le.

Az igazság azután virradt meg nekem, miután böjtöltem, a természetgyógyászom akarata ellenére, akitől a Bright betegségemre (krónikus vesegyulladás) kaptam kezeléseket. Amikor a teszt cső megtelt fehérjével, olvasni tudtam a gondolatait az arckifejezéséből. De nekem ez azt bizonyította, hogy bármit is távolít el a Természet, az hulladék; legyen ez fehérje, cukor, ásványi sók vagy húgysav. Ez már majd huszonnégy éve történt, de ez a Természetgyógyász (korábbi diplomás orvos) még mindig hisz a fehérjében gazdag ételekkel történő fehérjepótlásban.

A Bright betegség orvosi diagnózisa során, amikor a vizelet kémiai vegyszertesztje nagyon magas fehérjetartalmat mutat, az ugyanannyira félrevezető, mint minden más hasonló teszt. A felszabaduló és tisztuló fehérje megjelenése azt bizonyítja, hogy a testnek nincs rá szüksége, hogy a test túl van etetve ebből az anyagból, túlterhelt a magas fehérje tartalmú dolgokkal. Ahelyett, hogy csökkentenék ezeket a mérget előállító ételeket, teljesen helytelenül ezek mennyiségét megemelik, azzal a célzattal, hogy pótolják az "elvesztett" mennyiséget, addig, amíg a beteg meg nem hal. Milyen tragikus a hulladék pótlása, amikor a Természet azáltal próbálja megmenteni a beteget, hogy eltávolítja azt!

A következő fontos laboratóriumi teszt a vizeletben található cukor, a diabétesz teszt. Az orvostudományos szótár a cukorbetegséget "misztikusnak" nevezi. Ahelyett, hogy természetes cukrokat enne, amit ha a beteg elfogyaszt, bekerülve a véráramába azonnal fel tudna használni, a beteget tojással, hússal, sonkával stb. etetik, és tulajdonképpen halálra éheztetik a természetes cukrot tartalmazó ételek, vagy természetes cukrokat előállító ételek visszatartása miatt.

Már régen bebizonyították, hogy az összes ilyen vérteszt, különösen a Wassermann féle teszt tévedés.

Mi, Természetgyógyászok, nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a Természet tanításait, még akkor sem, ha nehezünkre esik, hogy elvessük a gyerekkorunk óta belénk vert hibákat. Az egyik legfélrevezetőbb hiba a betegségek egyedi elnevezése. Bármely betegség neve nem fontos, és nincs semmi haszna, amikor természetes gyógyulásba kezdünk, különösen böjt vagy étrendváltás segítségével. Ha minden betegséget idegen anyag okoz (ez pedig biztosan így is van), akkor csak azt fontos és szükséges megtudni, hogy mekkora és milyen mértékű a páciens megterheltsége a jelen pillanatban, és hogy mennyire és milyen mértékben van a szervezete eldugulva az idegen anyagok által, és hogy mennyire csökkent a vitalitása (lásd 5. fejezet), illetve tuberkulózis vagy rák esetében, hogy a szövetek maguk már elkezdtek-e feloszlani (Genny és bacilusok jelenléte).

Sok száz esetben mondták nekem, hogy minden orvos, akit hívtak, más diagnózist, és ennek megfelelően más nevet adott a betegségüknek. Mindig megleptem őket, amikor azt mondtam nekik: "Én pontosan tudom mi a bajuk arc diagnózis által, és hogy saját maguk is meg fogják látni a "mágikus tükörben" néhány napon belül. "

A kísérleti diagnózis

Ahogy már állítottam a fejezet elején is, két vagy három napig kell böjtölnöd. A kövérebb embertípusnak folyadékokat kell fogyasztania a böjt során. A nyelv felszíne egyértelműen jelezni fogja a test belső megjelenését, és a beteg lehelete bizonyítani fogja a bomlás mennyiségét és fokát. Ezekből még azt is meg lehet állapítani, mi volt a legkedveltebb ételük! Ha a böjt elején bárhol fájdalom jelentkezik, biztos lehetsz benne, hogy ez a szervezet gyenge pontja, bár még a tünet nem fejlődött ki eléggé, hogy az orvosok is felfedjék azt a vizsgálataikkal. Meg fog jelenni a hulladék a vizeletben nyálka felhők formájában, nyálka fog távozni az orron át, a torkon és tüdőn és a székleten keresztül. Minél gyengébb és szerencsétlenebbül érzi magát a beteg a böjt alatt, annál nagyobb a leterheltsége, gyöngébb a vitalitása.

A kísérleti diagnózis pontosan megmondja mi a baj, azt hogyan kell kijavítani egy mérsékelt átmeneti étrenddel, vagy egy radikálissal, és hogy folytassuk-e vagy abbahagyjuk-e a böjtöt. Ez a kísérlet az alapja a Természet gyógyító, fizikai, kémiai tudományának a fejlődésének. Ez az a kérdés, amit ha felteszünk a Természetnek, Ő mindig és mindenkor tévedhetetlenül ugyanazt fogja válaszolni.

Ha a beteg ideges lesz, vagy szívproblémák jelennek meg, szinte biztos lehetsz benne, hogy orvosságokat tárol a szervezetében. A tüdővészes beteg olyan borzasztó erős tisztulással szembesül már egy rövid böjt során is, hogy mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogy mennyire felelőtlen és lehetetlen lenne meggyógyítani őt a "jó" tápláló ételekkel, mint a tojás és a tej. A fenti magyarázat tartalmazza a kísérleti diagnózist, és ez az egyetlen igazi tudományos módszer. Nem lehet jobb belső képet kapni, mint ezen egyszerű módszer által. Nincs olyan drága eszköz, ami pontosabban megmutatná a test belsejében lévő állapotokat. Minden más diagnózis során, beleértve az írisz diagnosztikát, gerinc diagnosztikát, stb., soha sem pontos, és emiatt nem is megbízható.

A Természet tükrei, a megnyilatkozásai, a jelenségek és azok általi bemutatói addig "mágikusak" amíg meg nem tanuljuk helyesen értelmezni őket. A Természet megmutat és egyértelműen felfed mindent, sokkal pontosabban és jobban, mint az összes "tudományos dianózis" együttvéve.

A betegség előrejelzése

És most elérkeztünk a betegség előre jelzéséhez. Hallottunk már a "látens" betegségről. Mindenkinek, attól függetlenül, hogy "jó egészségnek" örvend, van látens betegsége, és a Természet csak egy alkalomra vár, hogy kitisztítsa a gyerekkor óta tárolt hulladékot.

Mindenki tudja, de nem képes megérteni, hogy egy olyan komoly "sokk", mint egy megfázás, vagy "influenza", ami érinti az egész testet, egy tisztulási folyamatot indít el, de szerencsétlenségére a Természetet hátráltatja a ház kitakarításában az az orvosi tanács, hogy tovább együnk, használjunk gyógyszereket, melyek akadályozzák a tisztulást, ami akut és krónikus betegségekhez vezet.

Bárki, aki nem beteg és különösen, ha a kritikus harminc és negyven év közé esik, ha böjtöl pár napot, az a "mágikus tükör" segítségével képes megismeri a látens betegségének a mértékét, hogy hol helyezkedik el, mi a neve, és hol fog megjelenni. Ez a betegség előrejelzése, és ha a biztosító társaságok hinnének benne, biztos és igaz módszerként használhatnák a "kockázatok" megállapításában.

Addig böjtölni, amíg a nyelv tisztává nem válik, az veszélyes. Ki tudja megmagyarázni miért válik a nyelv tisztává miután megtörtük a böjtöt egy "kiadós" étkezéssel, és miért mutat a "mágikus tükör" több szennyeződést ha gyümölcsön vagy nyálkamentes étrenden élünk a böjt után is? A "mágikus tükör" ezen misztériumát eddig még nem magyarázták meg. Az egyszerű magyarázat az, hogy a szervezet tisztulása megállt egy időre, a rossz fajta étel fogyasztása miatt, ennek eredményeképpen jobban érzed magad a rossz ételekkel egy ideig, mint a gyümölcsökkel. Ebben az időszakban még a "mágikus tükör" is úgy tűnik, hogy félrevezet téged, és azt mutatja, hogy a test tiszta. A természetes ételekhez való visszatérés gyorsan bebizonyítja az ellenkezőjét.

Az átlagos embernek egytől három évig rendszeresen folytatott böjtökre és természetes, tisztító étrendre van szüksége, mielőtt a test teljesen megtisztul az idegen anyagoktól. Ekkor láthatóvá válik, hogy a test folyamatosan tisztítja a hulladékot, a test teljes külső felületén, a bőr minden pórusán keresztül, a vizeletcsatornán, végbélen keresztül, a szemeken és füleken, orron és torkon keresztül. Látható lesz a nedves és a száraz nyálka (korpa például) tisztulása és eltávolítása. Minden betegség emiatt az óriási mennyiségű hulladék miatt van, ami "krónikusan" fel van halmozva, ezen "krónikus betegség" mesterséges tisztulása által egyet fogsz velem érteni és megérted, hogy egyáltalán nem túlzok, amikor azt állítom:

A te betegséged és minden emberi mentális és testi betegség diagnózisa a civilizáció kezdete óta azt bizonyítja, hogy ugyanaz az oka mindnek, attól függetlenül, hogy mik a tünetek. Ez pedig, kivétel nélkül egy és ugyanaz az általános és univerzális állapot, ami minden betegséggel egységes, ami nem más, mint hulladék, idegen anyag, nyálka és a mérgei. A "belső tisztátlanság" túl enyhe kifejezés a krónikus székrekedésre, hulladék - mocsok - nyálka - bűz (émelyítő szag) vagy "láthatatlan hulladék" lehetne az igazi megnevezés.