Ha inkább meghallgatni szeretnéd az oldalon lévő információkat, akkor itt van rá lehetőség:

V. Az élet képlete

A vitalitás titka

"V" = "P" - "O" ("V" egyenlő "P mínusz "O") az élet képlete, amit ugyanakkor a halál képletének is lehet nevezni. "V" azt jelenti VITALITÁS. A "P", vagy hívjuk "X"-nek, az ismeretlen mennyiség ebben az esetben, az nem más mint az az ERŐ, ami hajtja az emberi gépezetet, ami életben tart, erőt és hatékonyságot és kitartást ad étel nélkül eddig ismeretlen időn keresztül! "O" jelzi az AKADÁLYT, leterheltséget, idegen anyagokat, mérgeket, nyálkát; röviden minden belső tisztátlanságot, ami akadályozza a keringést, különösen a belső szerveket, illetve az emberi gépezetet a teljes működési rendszerében. Gyorsan átláthatóvá válik az egyenlet, hogy amikor az "O" nagyobb lesz mint "P", ekkor az emberi gépezetnek meg kell állnia. Egy mérnök könnyen belátja, hogy "E = P- F" azaz az energia vagy hatékonyság, amit "E"-t kap egy motorból, nem egyenlő az erővel "P" -vel anélkül, hogy először levonnánk az "F"-et, a súrlódást.

Az ideális motor építésének zseniális ötletét úgy lehet működőképessé tenni, ha a motor a legkevesebb súrlódással jár. Ha ezt az alapvető és fő ötletet átfordítjuk az emberi motorra, látjuk, hogy ez magában foglalja az orvosi fiziológia borzasztó tudatlanságát, és hogy a természetgyógyászat megtalálta az igazi gyógyulás módját az ellenállások, azaz a megterhelő idegen anyagok, a nyálka és méreg anyagainak eltávolításával. De hogy mi is valójában a vitalitás, hogy milyen hatalmassá válhat, milyen a magasabb szintű, kiemelkedő, abszolút egészség, azt a mai napig nem mutatta és bizonyította senki. A következő fejezetekben alapvetően új fiziológiát fogok tanítani, ami a kijavított orvosi hibáktól mentes vérkeringésen, vér-összetételen, vérképzésen és anyagcserén alapul. Ezen célból szükséges, hogy megtanítsam neked mi is a vitalitás, és mi is valójában az automatikus életfunkció. Általánosan elismert, hogy a vitalitás titkát, az automatikus életfunkció titkát nem tudta megfejteni a tudomány. Meg fogsz lepődni, amikor az igazság egyszerű, természetes módon kerül bemutatásra, és kénytelen leszel azonnal beismerni, hogy ez az IGAZSÁG. Mindig emlékezz a tényre: "Bármi, amit nem lehet egyből átlátni, megérteni egyszerű érvelés által, az zagyvaság, nem tudomány!" Az emberi motort minden más élettani megfontolás előtt először is úgy kell tekintenünk, mint levegő-gázüzemű motort, mely a csontok kivételével gumiszerű , nagyon rugalmas, szivacsszerű anyagból, húsból és szövetekből épül fel.

A következő tény, hogy ennek a motornak az a rendeltetése, hogy légnyomás alapú pumparendszerként működjön, a belső folyadékok és életnedvek áramoltatásával, valamint a TÜDŐ A PUMPA ÉS A SZÍV A SZELEP, és nem fordítva, amint azt a hibás orvosi élettan tanítja 400 éve!!! További tény, amit teljesen figyelmen kívül hagytak, az az automatikus atmoszferikus külső ellen nyomás, ami 1 kp/cm2 . Minden egyes kilégzés során a tüdő üregeiben azonnal vákuum keletkezik. Más szavakkal az emberi test automatikusan működő szervezet, ami a maga teljességében önállóan működik légnyomást belélegezve, és kémiailag megváltozott levegő és külső atmoszferikus ellen nyomást kilélegezve a szervezet által létrehozott vákuum által. Ez a vitalitás, maga az automatikus életfunkció az első megértés és fontosság szerint. Ez az "P" (erő) ami éleben (életben) tart - levegő nélkül nem élhetsz öt percnél tovább!

De a láthatatlan tény, mondjuk úgy, hogy titok, az az, hogy ez az emberi motor a jelenlévő ellennyomás által automatikusan és egyszerűen működik, ami csak azért lehetséges, mert a "motor" rugalmas, szivacsszerű anyagból épül fel, mely létfontosságú nyúlási erővel és rezgési, kiterjedési és összehúzódási képességgel rendelkezik. Ezek a tények voltak az ismeretlen titkai a "P"-nek, mint a vitalitás jelenség automatikus szerepének. A kémikus Hensel bizonyította élettani formulákon keresztül, hogy a szöveteknek a speciális, életfontosságú rugalmassága a mész és cukor kombinációjából ered.

A Görög szó "spira" első jelentése levegő, majd ezt követi a lélek: "Isten lélegzete" valójában jó, friss levegő! Mondják, hogy a lélegzet az élet, és valóban igaz, hogy a vitalitást, egészséget a fizikai és légző gyakorlatok által lehet fejleszteni. Az is igaz, hogy ilyen módon el tudod távolítani az "O"-t (akadályokat) nagyobb nyomású levegővel és ellennyomással . Az is igaz, hogy eltávolíthatsz és kitisztíthatsz idegen anyagokból álló akadályokat helyi és teljes szervezetre ható rezgésekkel, melyek mindenféle fizikai kezelésekből állnak. Az is igaz, hogy megszabadulhatsz betegséget okozó anyagoktól, akadályoktól és ezáltal könnyíthetsz minden fajta betegségen a keringés mesterséges felgyorsítása, több "levegő-gáz" bevitele és a szövetekben keltett rezgések által. Mesterségesen megnöveled a "P"-t (erőt) egy bizonyos ideig, de csökkented az ellen-nyomás funkciójának életfontosságú képességét, a szövetek gumiszerű rugalmasságának a csökkentésével. Más szóval megnöveled a "P"-t, de nem a "V"-t, sőt ezt csak a "V" kárára lehet megtenni. Tudhatod tapasztalatból, hogy mi történik egy gumiszalaggal amit folyamatosan túlnyújtva és megfeszítve tartunk. Elveszíti a rugalmasságát.

Ezek a módszerek segítenek ugyan a betegség gyógyulásában, de lassan csökkentik a vitalitását, éppen azon különösen rugalmas és szivacsszerű, fontos szerveknek, mint a tüdő, máj, vesék, stb. Enyhíted ugyan a betegségeket, de azok nem gyógyulnak meg tökéletesen, csökkented a vitalitást de csak addig amíg a testben lévő akadályokat csak mesterséges módon fellazítod, eltávolítod és kitisztítod, de ezt is csak addig amíg nem hagyod abba a hulladéknak, akadálynak, a rossz nyálkát képző, betegséget elidéző, természetellenes ételeknek a bevitelét, ezzel ugyanis tovább csökkented a vitalitást. Megpróbálna valaki megtisztítani egy motort folyamatosan magasabb sebességen tartás és rázás közben? Nem! Először ki kell mosni egy oldószeres folyadékkal, majd kicserélni az üzemanyagot. Ha éppen gőzgépről beszélünk akkor a hulladékok miatt létrejött akadályok a szén részleges égése miatt keletkeztek volna. Ez elvezet a táplálkozástudomány problémájához, ami saját történelme során felvetett kérdések megoldásaként csúcsosodott ki: MIK A LEGJOBB ÉTELEK? Azaz, melyik étel adja a legtöbb energiát, állóképességet, egészséget és megnövekedett vitalitást, és mely ételek felelősek a beteg állapotokért és az öregedésért? Mi az élet, a vitalitás esszenciája, a légző gyakorlatok, mozgás, tökéletes elme vagy a jó étel? Az én képletem, ami a fejezet elején szerepel, felvilágosító választ ad és megoldja a problémáját az összes misztériumnak.

Csökkentsd az "O"-t (akadályokat) először is mindenféle étel mennyiségének csökkentésével, vagy az ételek bevitelének teljes megszüntetésével (böjttel), ha a jelentkező tünetek ezt kívánják, másodszor állj le, vagy csökkentsd minden lehetséges módon az akadály és nyálkaképző ételek fogyasztását, és növeld a feloldó, tisztító, akadályokat eltávolító ételek mennyiségét, ezzel növeled a "P"-t (Erő), azaz a sokkal kevésbé akadályozott légnyomás funkcióját, a kifogyhatatlan erőforrást. Más szavakkal, a vitalitás és az automatikus élet funkciók mind az akadálymentes, a légnyomás általi tökéletes keringésből és a megfelelő ételek által biztosított szövetek létfontosságú rugalmasságából állnak, ami az életműködéshez szükséges megfelelő ellennyomáshoz szükséges. A "P" (Erő) végtelen, korlátlan, gyakorlatilag mindenhol és mindenkinek ugyanolyan, de az aktivitásának csökken a tempója (sebessége) ahogyan a túl - vagy rossz evéssel akadályokat halmozunk fel, csökkentve a szövetek automatikus ellennyomását. Ezek után láthatod, hogy a vitalitás nem függ azonnal, közvetlenül és elsődlegesen az ételtől, vagy a jó étrendtől - ha túl sokat eszel a legjobb ételekből, különösen egy már hulladékokkal és mérgekkel teli test esetében, akkor lehetetlen ezen jó ételek összetevői számára hogy egy tiszta állapotban lépjenek be a véráramba, és "hatékonyságot adó" létfontosságú anyagokká váljanak. Összekeverednek a mérgekkel és a nyálkával és inkább csökkentik a vitalitást, mert az "O"-t növelik a "P" helyett. Most már láthatod és nagyon alaposan megértheted, hogy értelmetlen az ételek értékét számolgatni azzal a szándékkal hogy növeljük a "V"-t, amíg a test tele van "O"-val. Ezt a problémát megoldja a saját rendszerem, ami időszakonként rövidebb böjtökből, (ha szükséges tisztításokkal kiegészítve), illetve nem tápláló, nyálkamentes és nyálka szegény étrendből áll. Nem pedig rosszul kivitelezve, azon ötlet szerint hogy a "V"-t közvetlenül lehet növelni egy betegben a tiszta ételekkel etetve. Távolítsd el az "O"-t intelligens, személyre szabott étrenddel. A "P" automatikusan növekedni fog egy böjt által az akadálymentesítő funkciója miatt. Ezután megérthetitek, mennyire rossz és elégtelen azt gondolni az embereknek, hogy a "Nyálkamentes étrend" ismerete egyenlő a jó ételek ismeretével!

Itt és ez az oka miért lesz sikertelen oly sok "böjt", "gyümölcs diéta" vagy "gyógymód". A TAPASZTALATLAN LAIKUS MINDIG ELÉRKEZIK A HALÁL PONTHOZ. Más szavakkal, túl gyorsan és túl sokat távolít el az "O"-ból, egy darabig "jól" van, majd a feloldó folyamatok mélyebbre mennek, az "O" megnövekszik és borzasztó gyengének érzi magát, visszaesik a régi étrendjére, ezáltal a további akadályok eltávolítása megáll, megint jobban érzi magát, a jó ételeket okolja a gyengeségéért, és a rossz ételekben látja meg a vitális eredmények javulását. Elveszti a hitét, és teljesen őszintén állítja, " Én megpróbáltam, de nem működik". A rendszert okolja, teljesen tudatlanul arról, hogy egyedül ő a hibás. Ebbe az hibába még az étkezési szakértők és Természetgyógyászok, akik táplálkozástudománnyal próbálkoznak is belefutnak. A 7. fejezet nyilvánosságra fogja hozni ezt a titkot. Néhányan ettől tapasztaltabbak, de nagyon kevesen gondolják úgy, mint én, hogy a Vitalitás, Energia, Erő nem az ételből származik! Ők úgy hiszik, ezt az alvás által, stb. kapja meg a szervezet. Amit megtanultam és amit tudok a több évnyi diétázásból, böjtölésből és kísérletezésből, és amit ténylegesen bemutattam, az megtalálható a könyvemben a "Józan Böjtölés"-ben, de röviden összegezve ez a következő:

Először is a Vitalitás nem elsődlegesen és közvetlenül az ételektől függ, hanem sokkal inkább azon a tényen, hogy milyen mértékben és milyen mélységben van az emberi motor akadályozva, eltömítve a nyálkából és mérgeiből álló akadályokkal.

Másodszor az "O" eltávolításával amit mesterséges stimulánsok segítségével érnek el, mesterségesen növelik a "P"-t, rázva és vibrációnak kitéve a szöveteket fizikai kezelések által, azt mindig csak a "V" kárára lehet megtenni.

Harmadszor, a Vitális energia, a fizikai és mentális hatékonyság, kitartás, kivételes egészség amit csak a "P"-ből, levegőből és vízből nyerünk, az óriási, elképzelésen felüli, amint a "P" beindul és akadály mentesen "O" nélkül és súrlódás mentesen tud működni egy tökéletesen tiszta testben.

Negyedszer, annak a határa, hogy ilyen ideális helyzetben mikor lesz a testnek szüksége szilárd ételre, még ismeretlen.

Ötödik, "P" összetétele a levegőn, oxigénen és némi mennyiségű vízpárán túl növekszik, de csak egy tiszta testben, a következő más végtelenből származó hatóanyagok által: ELEKTROMOSSÁG, ÓZON, FÉNY (különösen a napfény), ILLATOK (gyümölcsök és virágok jó illata). Továbbá nem lehetetlen, hogy ilyen tiszta, természetes állapotban a szervezet képes a levegőben lévő nitrogén asszimilálására is. A következő fejezetben megtanítom a test új és igaz élettanát, ami szükséges ahhoz, hogy megérthessék miért és hogyan működik a maga tökéletességében a NYÁLKAMENTES ÉTREND ÉS GYÓGYÍTÓ RENDSZER, és ehhez szükség volt, hogy felemeljük a fátylat a VITALITÁS MISZTÉRIUMÁRÓL.